Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται καθαρό μυαλό»

Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται καθαρό μυαλό»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε σήμερα (27/22) με προορισμό το Κάουνας, όπου αύριο (28/12, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες, Βαγγέλη Μάντζαρη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη. Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό και πως θα το αντιμετωπίσει, απάντησε: «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε έχοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια σχήματα που θα λειτουργήσουν χωρίς εκείνους και θα καλύψουν το κενό τους. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά που θα ταξιδέψουν να είναι συγκεντρωμένα και να κάνουν αυτά που πρέπει. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Πιστεύω στο υλικό μας, πιστεύω σε όλους τους παίκτες και θέλω να είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Σκιαγραφώντας την λιθουανική ομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Έχει ρόλους, έχει χημεία και οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν είναι στο παρκέ. Επιθετικά έχουμε εντοπίσει στοιχεία στο παιχνίδι της που θέλουμε να σταματήσουμε, αλλά δεν θέλω να τα αναφέρω. Επίσης, έχει τρόπους να αμυνθεί, για αυτό και εμείς θα πρέπει στην  επίθεση να έχουμε καθαρό μυαλό και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Σε ερώτηση σχετική με την δύναμη της έδρας, απάντησε: «Η έδρα είναι θερμή και θορυβώδης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε με καθαρό μυαλό και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε σωστά την κάθε στιγμή».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό για την έως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμούς. Είναι πολύ νωρίς. Ξέρουμε καλά πως η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις 3-4 παιχνίδια στην σειρά και να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε τι έχει γίνει ή τί θα γίνει. Εγώ κοιτάω μόνο το παρόν. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου. Ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό όταν τελειώσει η κανονική περίοδος».

«Κλειδί η άμυνα»

O Κάιλ Γουίλτζερ από την πλευρά του έκανε έναν… απολογισμό για την ως τώρα εμπειρία του στην ομάδα του Πειραιά. «Είναι πολύ διαφορετικό το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σε σχέση με αυτό που έπαιζα στις ΗΠΑ, αλλά είμαι τυχερός που έχω τέτοιους συμπαίκτες και τέτοιους προπονητές. Μαθαίνω κάθε μέρα από εκείνους και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι».

Για το τί θέλει να προσφέρει με το παιχνίδι του στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ριμπάουντ. Και σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση για να δίνω δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα μου. Επίσης θέλω να παίρνω ανοικτά σουτ και να σκοράρω».

Το κλειδί στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις θα είναι το… γνωστό: άμυνα! «Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα επιθετικά, αλλά και εμείς είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα. Ο κόουτς έχει θέσει πολύ υψηλά στάνταρ. Οπότε θα πρέπει να την άμυνά μας να τους δυσκολέψουμε στο σκοράρισμα».

Σε ερώτηση σχετική με τον πατέρα του και αν τον παρακολουθεί, απάντησε: «Ναι, βλέπει όλα τα παιχνίδια. Μου είχε πει πως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα και θα την λατρέψω. Και η αλήθεια είναι πως η εμπειρία μου αυτή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Η Ελλάδα είναι εκπληκτική χώρα, η ομάδα εξαιρετική, οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου άψογοι. Όλα είναι πολύ όμορφα!».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/315258-Sphairopoylos-CHreiazetai-katharo-myalo ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...