Σόιμπλε: Σαφώς βελτιωμένη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Σόιμπλε: Σαφώς βελτιωμένη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων χωρών του Νότου είναι σαφώς βελτιωμένη.

Ο Γερμανός πολιτικός, παράλληλα, εκτίμησε ότι «η Ευρώπη είναι ισχυρή», ενώ επεσήμανε ότι «διαχειρίστηκε την κρίση του ευρώ καλύτερα από ό,τι πίστευαν πολλοί».

Παραδέχθηκε, ακόμη, ότι οι Γερμανοί δεν είναι οι πλέον συμπαθείς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξηγώντας ωστόσο ότι «είναι ανθρώπινο, όταν κάποιος έχει προβλήματα να αισθάνεται συχνά την ανάγκη να καταλογίσει την ευθύνη σε κάποιον άλλον».

Ταυτόχρονα, αρνήθηκε ότι στα πρόσφατα προβλήματα της Ιταλίας συνετέλεσε και ο ίδιος με την σκληρή πολιτική της οικονομικής εξυγίανσης που επέβαλε, εξηγώντας ότι η ιταλική οικονομία στερείται ανταγωνιστικότητας και όχι δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Μία νομισματική ένωση έχει πλεονεκτήματα για όλους και η Γερμανία έχει αποκομίσει μεγαλύτερα οικονομικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.» παραδέχθηκε στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αυτό όμως, θα πρέπει να κοστίσει κάτι και στη Γερμανία, γιατί «εκείνος που θα τα καταφέρει λίγο καλύτερα από τον αντίπαλό του σε μία αντιδικία, θα πρέπει να φανεί λίγο πιο μεγάθυμος, καθώς έχει ένα ιδιαίτερο συμφέρον να πηγαίνουν και οι άλλοι εξίσου καλά».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334150-Soimple-Saphos-beltiomene-e-oikonomike-katastase-tes-Elladas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...