Σύγκρουση κυβέρνησης- ΝΔ για την ανεργία!

Σύγκρουση κυβέρνησης- ΝΔ για την ανεργία!

Ρ. Αντωνοπούλου: Σε απόγνωση η ΝΔ από τη μείωση της ανεργίας!

«Η επιλεκτική χρήση στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει παγιωθεί ως αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Στην απόγνωσή της να αποδυναμώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάγει τα νούμερα ενός μήνα σε κυρίαρχη τάση», δήλωσε η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, στην οποία ισχυρίζεται ότι «διευρύνονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και μαζί τους διευρύνεται και η γενιά των 360 ευρώ». Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι  τον Αύγουστο η πλήρης απασχόληση εμφανίζεται χαμηλότερη από τη μερική.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η πραγματικότητα όμως δεν απεικονίζεται στα ποσοστά ενός μήνα. Απεικονίζεται στα διαχρονικά στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ από τον Ιούλιο του 2013, οπότε υπάρχουν τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για τη μερική και πλήρη απασχόληση, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, οι ευέλικτες μορφές εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,35% ενώ η ανεργία μειώθηκε μόλις κατά 1%. Αντιθέτως, από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα η πλήρης απασχόληση μειώθηκε μόνο κατά 1,88% και η ανεργία μειώθηκε κατά 5,3%

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία το β’ τρίμηνο του 2017 η πλήρης απασχόληση αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μειώνει την ανεργία, βάζοντας παράλληλα φρένο στις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Τέλος, η κυρία Αντωνοπούλου τόνισε ότι σε ό,τι αφορά το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε στον κ. Βρούτση ότι η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι έργα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301163-Sygkroyse-kyberneses-ND-gia-ten-anergia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...