Σύσκεψη στο δημαρχείο Ναυπακτίας για την αντιπυρική περίοδο.Βίντεο.

Σύσκεψη εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (1.5.2014 – 31.10.2014) που ξεκινά σε λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ναυπακτίας μεταξύ του δημάρχου Ναυπακτίας Γ.Μπουλέ,του νέου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας  αντιπύραρχο κ.Παναγιώτη Δημόπουλο και τον προιστάμενο της 22ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων κ.Γιάννη Χουλιαρά.

Σκοπός είπε ο δήμαρχος της επανηληπτικής συνάντησης ήταν να συντονιστούν κατά το καλύτερο δυνατόν μεταξύ των υπηρεσιών όλες οι ενέργειες αλλά και να εντοπιστούν τυχόν αδυναμίες προκειμένου να διευθετηθούν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εθελοντική προσπάθεια των πολιτών,το ρόλο που θα πρέπει να έχουν,την καθαριότητα των περιουσιών τους από χόρτα και σκουπίδια,αλλά και την αποφυγή χρήσης φωτιάς ιδιαίτερα κατά τους μήνες  της αντιπυρικής περίοδου.

Ζώνη υψηλού κινδύνου το κάστρο της Ναυπάκτου.

Αναφορά έγινε και στην προστασία του κάστρου της Ναυπάκτου,λόγω των κωνοφόρων δένδρων,τα μέτρα ασφάλειας,τους σταθμούς και σημεία ανεφοδιασμού και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν,ώστε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια.

Ο κ.Δημόπουλος τόνισε από την πλευρά του όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η υπηρεσία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Επικύρωση των δασών για το 2014,έλεγχο όλων των δασικών δρόμων σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία,ενώ ελέγχονται τα υδροστόμια και οι δεξαμενές της περιοχής ευθύνης της.

Επεσήμανε  ότι υπάρχει από πέρυσι,διασύνδεση του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας με την βάση γεωχωρικών δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ και συνέστησε την ιδιαίτερη προσοχή στους κτηνοτρόφους της περιοχής,ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς,αυτόματα γίνεται διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης που λαμβάνουν αν ο χώρος αυτός είναι δηλωμένος απ’αυτούς ως χώρος βόσκησης των κοπαδιών τους.

Τόνισε τέλος την προσοχή των πολιτών στις υπαίθριες εργασίες στη χρήση ηλεκτροσυγκόλησης και εργασιών με οξυγόνο,ενώ για επέμεινε στο γεγονός ότι οι υπαίθριες φωτιές για την καύση ξερών χόρτων σε κάθε περίπτωση εν μέσω αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Ο κ.Χουλιαράς από την πλευρά του,προανήγγειλε κοπή δένδρων στην περιοχή του κάστρου,αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως που όπως είπε απειλούν την ασφάλειά του,καθαρισμό της περιοχής και σε συνεργασία με δήμο και πυροσβεστική έλεγχος σε υδατοδεξαμενές και συστήματα πυρασφάλειας.Ιδιαίτερα τόνισε την εθελοντική προσφορά των πολιτών στο θέμα της πυρασφάλειας.

Ο κ.Τσέλιος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος σημείωσε ότι η υπηρεσία του βρίσκεται σε ετοιμότητα,προχωρόντας σε τοποθέτηση νέων δεξαμενών όπου απαιτείται ενώ και ο μηχανολογικό εξοπλισμός είναι επίσης σε ετοιμότητα.

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...