Τέλος εποχής: Ποια μεγάλη εφημερίδα σταματά την έντυπη έκδοσή της

Τέλος εποχής: Ποια μεγάλη εφημερίδα σταματά την έντυπη έκδοσή της

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 12/02/2016 – 16:34

Τέλος εποχής: Ποια μεγάλη εφημερίδα σταματά την έντυπη έκδοσή της

Η μία μετά την άλλη κλείνουν οι μεγαλύτερες έντυπες εφημερίδες, που κάνουν στροφή στον ηλεκτρονικό Τύπο και ρίχνουν το βάρος τους στις ιστοσελίδες τους.

Σειρά πήρε ο ιστορικός βρετανικός Independent, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 26 Μαρτίου, όταν θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο.

“Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της βρετανικής εφημερίδας Εβγκένι Λεμπέντεφ. Οι πωλήσεις, άλλωστε, ήταν εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση.

Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων. Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού. Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η Sun ή η Daily Mail, καθώς και των Times, Guardian και Daily Telegraph.

 

Στο μεταξύ, ο όμιλος επιβεβαίωσε την πώληση, υπό την αίρεση της συμφωνίας των μετόχων, της εφημερίδας “i”, μιας πιο ελαφριάς εκδοχής της εφημερίδας, στον όμιλο Johnston Press, ο οποίος πρόκειται επίσης να υποδεχθεί “σημαντικό αριθμό εργαζομένων” στην The Independent.

Η πώληση αναμένεται να αποφέρει περίπου 25 εκατομμύρια στερλίνες (32 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...