Τέξας: Ο 17χρονος δράστης άφησε κάποιους να ζήσουν για να “διηγηθούν” την ιστορία του

Τέξας: Ο 17χρονος δράστης άφησε κάποιους να ζήσουν για να “διηγηθούν” την ιστορία του

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχςετικά με το μακελειό στο σχολείο Σάντα Φε του Τέξας, που προκάλεσε ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο ίδιος δήλωσε πως άφησε κάποιους από τους συμμαθητές του που συμπαθούσε, να ζήσουν, για να διηγηθούν την ιστορία του.

Αυτό είπε στην αστυνομία ο ίδιος, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Ο Παγουρτζής πυροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους-8 μαθητές και 2 καθηγητές- ενώ τραυμάτισε άλλους 13, ανάμεσά τους και έναν από τους αστυνομικούς του σχολείου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

Ο νεαρός μακελάρης παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εναντίον πολλών ανθρώπων, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Οι αρχές ανέφεραν ότι το περιστατικό διήρκησε περίπου 15 λεπτά προτού ο Παγουρτζής παραδοθεί, εγκαταλείποντας το αρχικό του σχέδιο να αυτοκτονήσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Στοιχεία από την κατάθεση του δράστη φαίνεται να ρίχνουν νέο φως στις συνθήκες σύλληψης του Παγουρτζή μέσα στο σχολικό συγκρότημα.
Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο δράστης βγήκε από την αίθουσα 2 των καλλιτεχνικών στις 08:02 (τοπική ώρα) της Παρασκευής, περίπου 30 λεπτά μετά τις πρώτες αναφορές για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο λύκειο, και παραδόθηκε. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχε φέρει στο σχολείο αποδείχθηκαν ότι ήταν ψεύτικοι.

Η απόρριψη από τη 16χρονη

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον λόγο για τον οποίο ο Παγουρτζής πραγματοποίησε την επίθεσή του στη διάρκεια του μαθήματος των καλλιτεχνικών, η μητέρα ενός από τα θύματα δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι η κόρη της, η Σάνα Φίσερ 16 ετών, επί τέσσερις μήνες απέρριπτε τις επίμονες προτάσεις του Παγουρτζή.

Τελικά η Φίσερ τον αντιμετώπισε και τον ντρόπιασε μπροστά σε όλη την τάξη, πρόσθεσε η μητέρα της, η Σάντι Ροντρίγκες, σε μήνυμά της προς την εφημερίδα. «Μία εβδομάδα αργότερα άνοιξε πυρ εναντίον όλων όσων δεν συμπαθούσε, με πρώτη τη Σάνα», τόνισε, χωρίς όμως να διευκρινίσει πώς γνωρίζει ότι η κόρη της ήταν το πρώτο θύμα.

Ο Νίκολας Πελ, ένας από τους δύο δικηγόρους που προσέλαβαν οι γονείς του δράστη, δήλωσε ότι ήταν μαζί του για μία ώρα το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

«Είναι πολύ συναισθηματικός και ταυτόχρονα παράξενα ασυγκίνητος», είπε ο Πελ όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του. «Υπάρχουν πτυχές που κατανοεί και άλλες που δεν κατανοεί», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παγουρτζή ανέφερε ότι «λυπήθηκε και τρόμαξε» από το μακελειό και είναι «σοκαρισμένη όπως οποιοσδήποτε άλλος» από τα γεγονότα. Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

«Αν και παραμένουμε στο σκοτάδι αναφορικά με τις λεπτομέρειες της τραγωδίας, όσα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι συμβατά με το αγόρι που αγαπάμε», επεσήμανε η οικογένειά του.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/332386-Texas-O-17chronos-drastes-aphese-kapoioys-na-zesoyn-gia-na-diegethoyn-ten-istoria-toy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...