Ταϊλάνδη: μετά από ένα χρόνο πένθους, έβγαλαν τα μαύρα ρούχα!

Ταϊλάνδη: μετά από ένα χρόνο πένθους, έβγαλαν τα μαύρα ρούχα!

Σήμερα Δευτέρα, σταμάτησε επίσημα το ετήσιο πένθος για τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, με τους Ταϊλανδούς να βγάζουν πια τα μαύρα ρούχα από πάνω τους, τα οποία φορούσαν για πολλούς μήνες, ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του μονάρχη τους.

Ο μακροβιότερος βασιλιάς του κόσμου, όπως έχει χαρακτηριστεί, πέθανε πέρυσι, σε ηλικία 88 ετών. Κυβέρνησε την Ταϊλάνδη σχεδόν αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και λατρεύτηκε από τους κατοίκους της χώρας ως το μόνο πρόσωπο που επέφερε την σταθερότητα κατά τη διάρκεια δικτατοριών, εξεγέρσεων και φυσικών καταστροφών που συνέβησαν στη χώρα.

Η 90 εκατομμυρίων δολαρίων κηδεία του, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, όλοι ντυμένοι στα μαύρα, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας στην Μπανγκόκ, όπου ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ αποτεφρώθηκε την Πέμπτη σε ένα χρυσό αποτεφρωτήριο που χτίστηκε για την τελετή έξω από το Μεγάλο παλάτι.

Η τελετή αποτέφρωσης σηματοδότησε και το τέλος της περιόδου πένθους και οι Ταϊλανδοί έβγαλαν τα μαύρα ρούχα που φορούσαν εδώ και έναν χρόνο.

Τα χρώματα κατέχουν μεγάλη σημασία για τους Ταϊλανδούς, που τους αποδίδουν συμβολισμό για κάθε περίσταση και σύμφωνα με τους αστρολογικούς κανόνες, το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μία ημέρα της εβδομάδας.

Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ γεννήθηκε τη Δευτέρα, η οποία ταυτίζεται με το κίτρινο χρώμα. Και ο μοναχογιός του και νέος βασιλιάς της χώρας, Μάχα Βατζιραλονγκόρν, γεννήθηκε και αυτός Δευτέρα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/307437-Tailande-meta-apo-ena-chrono-penthoys-ebgalan-ta-mayra-roycha ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...