Τα αποκαλυπτήρια της νέας Ευρωλίγκας

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Ευρωλίγκας

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 29/04/2016 – 19:41

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Ευρωλίγκας

Οριστικοποιήθηκε η μορφή της νέας Ευρωλίγκας στη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Λονδίνο, όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στις αποφάσεις που πάρθηκαν συμφώνησαν όλες οι ομάδες, καθώς επίσης και οι λίγκες, πλην της γαλλικής.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το καλεντάρι της διοργάνωσης, όπου πέντε φορές μέσα στη σεζόν οι ομάδες θα δώσουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, με το ένα να είναι εντός και το άλλο εκτός έδρας.

Η νέα Ευρωλίγκα, λοιπόν, όπου θα συμμετέχουν 16 ομάδες, θα αποτελείται από τις 11 που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο (φυσικά σ’ αυτές είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), η κάτοχος του Eurocup (Γαλατασαράι), ενώ από μία θέση θα έχουν οι Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB League και μία wild card θα δοθεί στην Ισπανία. Όμως, από τη σεζόν 2017/18 η τελευταία θα έχει μία θέση με απευθείας πρόκριση.

Από ‘κει και πέρα, αποφάσεις πάρθηκαν και για το Eurocup. Εκπρόσωπος της ΑΕΚ δεν ήταν παρών στη συνάντηση του Λονδίνου, ωστόσο η «Ένωση» συμπεριλαμβάνεται κανονικά στις 24 ομάδες που θα απαρτίζουν τη διοργάνωση. Όπως και στην Ευρωλίγκα, έτσι και εδώ θα δοθούν πέντε wild card με τους υποψήφιους να είναι από Αδριατική Λίγκα, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μόνο για τη σεζόν 2016/17 η μία από αυτές θα πάει στην Ισπανία.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...