Τα αυξημένα έσοδα και το πλεόνασμα ρεκόρ, έφεραν χαμόγελα στο ΥΠΟΙΚ

«Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πόνταραν σε κατάρρευση των εσόδων και αποτυχία της χώρας, καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα», τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού για το πρώτο εννεάμηνο του έτους.

 

Χαμόγελα έφερε στο Οικονομικό επιτελείο, η υπέρβαση των στόχων του Προϋπολογισμού. Τα αυξημένα έσοδα και το πλεόνασμα – «Μαμούθ»,  σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης  επιβεβαιώνουν τις επιλογές στην οικονομική πολιτική. Τα καθαρά δημόσια έσοδα έφεραν στα ταμεία 1,5 δις ευρώ πάνω από το στόχο, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβαίνει τις προβλέψεις κατά 3,5 δισ. ευρώ, αυτά τα αποτελέσματα, τονίζουν οι ίδιες πηγές,  είναι το «αποτέλεσμα της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης που ασκεί η κυβέρνηση».

Όμως εκτός από τα νούμερα του προϋπολογισμού, υπάρχει και η πραγματική Οικονομία, όπου νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποφέρουν. «Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα από μια πενταετία σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση προχώρησε σε δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών», απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι, που προσέθεσαν ότι «σε συνδυασμό με την παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης, οι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας υπεραποδίδουν σηματοδοτώντας τον δρόμο εξόδου από την κρίση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...