Τα ζευγάρια της φάσης των ”16” του Europa League – Τιτανομαχία απ’τα παλιά με Μίλαν – Άρσεναλ!

Μπορεί το Europa League να είναι υποδεέστερος θεσμός σε σχέση με το Champions League αλλά μόνο και μόνο τα ονόματα των οχτώ απ’των δεκαέξι ομάδων που υπάρχουν στη φάση των ”16” , εξιτάρουν το ενδιαφέρον καθώς πέρα από εμπορικές είναι και ιστορικές ομάδες με πολλές κατακτήσεις ευρωπαϊκών αλλά και εγχώριων τροπαίων. Ο λόγος για τις Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίλαν, Λάτσιο, Λιόν και Μαρσέιγ! Ομάδες που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Με όλα αυτά τα τεράστια clubs, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τη φάση των ”16” του Europa League. Τιτανομαχία το Μίλαν – Άρσεναλ και σπουδαία αναμέτρηση αναδείχθηκε απ’την κληρωτίδα, ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Μπιλμπάο. Η Ντινάμο Κιέβου που απέκλεισε την ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Λάτσιο.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια :

Λάτσιο (Ιταλία) – Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)

Λειψία (Γερμανία) – Ζενίτ (Ρωσία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Λιόν (Γαλλία)

Μαρσέιγ (Γαλλία) – Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Μίλαν (Ιταλία) – Άρσεναλ (Αγγλία)

Στη φάση των ”16” τους περισσότερους εκπροσώπους έχει η Ρωσία. Συγκεκριμένα συναντάμε τρείς ομάδες απ’τη Ρωσία (Λοκομοτίβ, Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ), δύο από Γαλλία (Λιόν και Μαρσέιγ), Ισπανία (Ατλέτικο, Μπιλμπάο), Ιταλία (Μίλαν, Λάτσιο) και Γερμανία (Λειψία, Ντόρτμουντ). Από μία εκπρόσωπο έχει η Αγγλία (Άρσεναλ), η Ουκρανία (Ντινάμο Κιέβου), η Τσεχία (Βικτόρια Πλζέν), η Πορτογαλία (Σπόρτινγκ) και η Αυστρία (Ζάλτσμπουργκ).
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 8 Μαρτίου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου. Η κλήρωση για τα προημιτελικά θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα παίξει από τη νέα σεζόν στο Champions League, όπως έγινε και πέρυσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος ο τελικός πραγματοποιείται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρκ Ολιμπίκ της Λιόν στις 16 Μαίου του 2018.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...