Τα οικονομικά προβλήματα των πεθερικών της έβαλαν φρένο στο γάμο της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας

Τα οικονομικά προβλήματα των πεθερικών της έβαλαν φρένο στο γάμο της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας

Τα οικονομικά προβλήματα της μέλλουσας πεθεράς της είναι η πραγματική αιτία που μπήκε προς το παρόν στον πάγο ο γάμος της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας Μάκο.

Η 26χρονη γαλαζοαίματη -το μεγαλύτερο εγγόνι του αυτοκράτορα Ακιχίτο – προκάλεσε αίσθηση στη χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον συνομήλικό της δικηγόρο Κέι Κομούρο, τον οποίο είχε γνωρίσει όταν φοιτούσαν μαζί σε πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Η πριγκίπισσα, που θα απαρνηθεί τον τίτλο της για να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της, όπως όλα τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας που παντρεύονται έναν κοινό θνητό, επρόκειτο να παντρευτεί τον ερχόμενο Νοέμβριο τον Κομούρο -γνωστό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και ως «Πρίγκιπα της Θάλασσας» λόγω της εμφάνισής του σε τουριστική καμπάνια προώθησης της πόλης Φουτζισάβα-, αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι αναβάλλουν το γάμο τους μέχρι το 2020 γιατί «δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυτό το σημαντικό βήμα». Ταυτόχρονα υπήρχαν ανησυχίες ότι οι ετοιμασίες για το γάμο, τον πρώτο μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας από το 2005, θα επισκίαζαν την παραίτηση του Ακιχίτο τον Απρίλιο του 2019, όταν ο 84χρονος αυτοκράτορας θα παραδώσει τον θρόνο των Χρυσανθέμων στον πρίγκιπα διάδοχο Ναρουχίτο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν Ιαπωνικά ΜΜΕ, η πραγματική αιτία που αναβλήθηκε ο γάμος ήταν ότι οι γονείς της Μάκο, ο πρίγκιπας Ακισίνο και η πριγκίπισσα Κίκο, ανησυχούσαν από τα δημοσιεύματα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μέλλουσα συμπεθέρα τους λόγω ενός δανείου που είχε πάρει για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του γιου της.

Οι γονείς της Μάκο φέρονται να είπαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με τους Κομούρο, ότι ο γάμος μπορεί να επισκιαστεί από τα χρέη της μητέρας κι ότι ο γάμος δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Ταυτόχρονα στην αυτοκρατορική οικογένεια φοβούνται τυχόν επικρίσεις καθώς η Μάκο θα λάβει περίπου 900.000 δολάρια από τα κρατικά ταμεία για να βοηθηθεί στη νέα της ζωή από τη στιγμή που θα απωλέσει τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Ο μέλλων γαμπρός έφυγε προ ημερών για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να ξεκινήσει τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές προκειμένου να λάβει την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματός του. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία γάμου, αλλά το ζευγάρι σκοπεύει να προχωρήσει κανονικά, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339454-Ta-oikonomika-problemata-ton-petherikon-tes-ebalan-phreno-sto-gamo-tes-prigkipissas-tes-Iaponias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...