Τα πιο ακριβά κοσμήματα στον κόσμο

Τα πιο ακριβά κοσμήματα στον κόσμο
Τα κοσμήματα και οι πολύτιμοι λίθοι προκαλούν θαυμασμό και εντυπωσιάζουν με τη λάμψη και την κομψότητα τους, ενώ η τιμή τους συχνά βρίσκεται στα ύψη. Ειδικά όταν μερικά ανήκουν σε βασιλικές οικογένειες και αποτελούν ιστορικά κειμήλια.
Ετσι όπως είναι αναμενόμενο, τα ακριβότερα κοσμήματα στον κόσμο, σχετίζονται άμεσα με μερικές από τις πιο ιστορικές βασιλικές οικογένειες στον κόσμο.

Το δαχτυλίδι της Νταιάνα
Ο πρίγκιπας Κάρολος το έδωσε στη Νταιάνα στους αρραβώνες τους και πλέον το φοράει η Κέιτ Μίντλετον. Το κόστος του υπολογίζεται στα 38.488 δολάρια.

Η καρφίτσα της Βασίλισας Μέρι της Ρουμανίας
Την φορούσε περήφανα η εγγονή του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου του ΙΙ και όχι άδικα, αφού την σχεδίασε ειδικά για αυτήν ο Καρλ Φαμπερζέ.

Το κολιέ της βασίλισσας Μαρίας Χοσέ από σμαράγδια και διαμάντια
Ενα εντυπωσιακό κόσμημα που ανήκε κάποτε στην Ιταλίδα βασίλισσα Μαρία Χοσέ. Γενικά η βασίλισσα ήταν διάσημη για την τεράστια συλλογή της από κοσμήματα. Αυτό το κολιέ περιέχει 50 σμαράγδια, και πολλά διαμάντια.

Το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας
Το εκπληκτικό αυτό κόσμημα ανήκε στη Μαρία Αντουανέτα, κόρη της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας της Αυστρίας και του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α’, η εκτιμώμενη τιμή αυτού του κοσμήματος αγγίζει τα 3.700.000 δολάρια.

Το δαχτυλίδι με τα διαμάντια Bulgari
Ισως το ακριβότερο δαχτυλίδι του κόσμου, κατασκευάστηκε το 1972 για τη συλλογή Bulgari. Περιλαμβάνει ένα μπλε διαμάντι, που ζυγίζει περίπου 10,95 καράτια και ένα δεύτερο λευκό τριγωνικό διαμάντι στα 9,87 καράτια. Τον Μάιο του 2010, αγοράστηκε από έναν Ασιάτη συλλέκτη για 15.700.000 δολάρια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...