Τα πρόστιμα της Εφορίας για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις!

Δευτέρα 30/05/2016 – 19:27ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ 1Η ΔΟΣΗ ΜΕΧΡΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ                                            Κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι τέλος Ιουνίου και πληρωμή πρώτης δόσης του φόρου μέχρι τις 29 Ιουλίου, θυμίζει το υπουργείο Οικονομικών.
Με τα πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ και τις προσαυξήσεις (0,73%) να παραμονεύουν, από το οικονομικό επιτελείο, τονίζεται πως δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των δηλώσεων.
Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν, πως «δόθηκε ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, για την υποβολή των δηλώσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και των λογιστών – φοροτεχνών.
Δεν επιθυμούμε όμως να επαναληφθούν τα προβλήματα του 2015 με τις συνεχείς παρατάσεις, για πολλούς μήνες. Για το 2016 ο προγραμματισμός είναι, παράταση να δοθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτα προβλήματα (π.χ. καθυστερήσεις στο TAXIS) και για συγκεκριμένες ημέρες».
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν όλους τους φορολογούμενους, να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία έγκαιρα και χωρίς την λογική της «τελευταίας στιγμής», που μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρίες και υπερφόρτωση του συστήματος.
Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για  εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος:
1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...