Τα τρομερά άλογα του Δώνη δεν σταματούν να καλπάζουν…

Τα τρομερά άλογα του Δώνη δεν σταματούν να καλπάζουν…

Ο Παναθηναϊκός με τον Γιόχανσον να σκοράρει δύο φορές και τον Χατζηγιοβάνη να βρίσκει δίχτυα με πέναλτι που παρακάλεσε να εκτελέσει πέρασε και από την Λάρισα με το 3-1 κόντρα στην ΑΕΛ κάνοντας το τρία στα τρία στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. 

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων και έφτασαν δίκαια στη νίκη, με την οποία κατέκτησαν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχοντας ήδη σβήσει το -6 με το οποίο μπήκαν στο πρωτάθλημα.

Η Λάρισα από την πλευρά της έβγαλε πάθος αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Διούδη με εξαίρεση κάποια στατικές φάσεις.

Με εξαίρεση τη νίκη της στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη είναι σαφές ότι οι Θεσσαλοί δεν έχουν ακόμα πείσει με την αγωνιστική τους εικόνα.  

Αμφότερες οι ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν τον τραγικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό ακόμα και το να… σταθούν όρθιοι, με φυσική συνέπεια να κυριαρχήσουν τα δυνατά μαρκαρίσματα, η δύναμη και γενικά το σκληρό παιχνίδι.

Από ποιοτικής πλευράς δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, ενώ και οι δύο προπονητές έδωσαν έμφαση στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου έγιναν και οι περισσότερες μονομαχίες.

Η επιλογή του Δώνη να αλλάξει το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-3-3 και ειδικότερα η παρουσία της τριπλέτας των Κουρμπέλη, Τζανδάρη και Κάτσε στη μεσαία γραμμή θωράκισε σε μεγάλο βαθμό ανασταλτικά το τριφύλλι στις επιθέσεις των γηπεδούχων από τον άξονα παρότι δημιουργικά μόνο ο Μπουζούκης μπορούσε να κρατήσει μπάλα συγκλίνοντας από το δεξί φτερό.

Σε μία τέτοια στιγμή στο 28’ ο Μπουζούκης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Γιόχανσον που μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (0-1). 

Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε κάποια μεγάλη φάση με εξαίρεση ένα σουτ του Μπουζούκη στο 8’ που πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Ο Γιώργος Δώνης αμέσως τροποποίησε το σχηματισμό σε 4-2-3-1 με τον Κάτσε πίσω από τον Καμπετσή. ενώ στο 77’ (με την είσοδο του Πούγγουρα στο ματς) το γύρισε σε 5-4-1.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στο αμέσως επόμενο διάστημα αλλά απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 42’ όταν ο Γιόχανσον παραλίγο να βάλει αυτογκόλ (η μπάλα κατέληξε κόρνερ περνώντας πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη που είχε κάνει έξοδο) σε προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα προ του Σαχίτι μετά από επικίνδυνη κάθετη πάσα του Ντέλετιτς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου πήρε επιθετικά ρίσκα αλλάζοντας το σχηματισμό σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και μετά το 54′ σε 3-5-2.

Ωστόσο, ο Μπουζούκης ήταν αυτός που απείλησε για τον Παναθηναϊκό στο 60’ με σουτ που πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (63’) ο Γιόχανσον τρύπησε την άμυνα της Λάρισας και με εντυπωσιακό σλάλομ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το 0-2.

Στο 65’ ωστόσο η ΑΕΛ βρήκε απρόσμενο σύμμαχο την απειρία του νεαρού Μαυρομμάτη που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Πίτι.

Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, μείωσε σε 1-2 (66’) και έκανε το ματς… ροντέο. 

Στο 73’ ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά ο Διούδης απέκρουσε όπως συνέβη και στο σουτ του Ντέλετιτς στην εξέλιξη της φάσης. 

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Χατζηγιοβάνη να τσιμπάει εντυπωσιακά τη μπάλα προ του Καρανίκα, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. 

Στο 80’ ο Ινσούα τροφοδότησε τον Χατζηγιοβάνη που μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έδιωξε σε κόρνερ. 

Στο 87’ ο… σεληνιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κούνιτς.

Ο Δώνης έδωσε αυτή το φορά το «οκ» για να εκτελέσει ο Χατζηγιοβάνης το πέναλτι και αυτός το μετέτρεψε σε γκολ στο 89’ διαμορφώνοντας το 1-3 και κλειδώνοντας μία ακόμα σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό. 

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοϊκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (54’ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84’ Κόεφ), Ντέλετιτς, Πίτι, Σαχίτι (46’ Λεοζίνιο), Μόρσι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (87’ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (77’ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55’ Βέργος). 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/342544-Ta-tromera-aloga-toy-Done-den-stamatoyn-na-kalpazoyn ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...