Τα ψάρια βοηθούν στη γονιμότητα

Τα ψάρια βοηθούν στη γονιμότητα

Τη γονιμότητα μπορεί να αυξήσει μια διατροφή πλούσια σε ψάρια και θαλασσινά σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ ανέλυσαν στοιχεία 501 ζευγαριών για έναν χρόνο. Τα 501 ζευγάρια που είχαν στόχο την απόκτηση ενός παιδιού ανέφεραν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους αλλά και…τις ποσότητες ψαριών και θαλασσινών που κατανάλωναν.

Έτσι αποδείχθηκε πως όταν ένας σύντροφος έτρωγε ψάρια πάνω από 2 φορές την εβδομάδα, υπήρχε κατά μέσο όρο 47% μεγαλύτερη πιθανότητα να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη. Τα ζευγάρια μάλιστα όπου και οι δύο σύντροφοι κατανάλωναν περισσότερα, είχαν 61% μεγαλύτερη γονιμότητα καθώς και 22% συχνότερες επαφές. Βέβαια, οι επιστήμονες δεν αποδίδουν την μεγαλύτερη συχνότητα των επαφών στις τροφές αλλά πιθανολογούν ότι απλά τα ζευγάρια αυτά πιθανόν περνούν μαζί περισσότερο χρόνο. 

Σύμφωνα με τη μελέτη τα θρεπτικά συστατικά των ψαριών όπως για παράδειγμα τα ωμέγα-3, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, στην ωορρηξία αλλά και στην αύξηση της προγεστερόνης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/334476-Ta-psaria-boethoyn-ste-gonimoteta ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...