«Τελευταία» (;) Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή…

Οι αποφάσεις μετατίθενται για το Σαββατοκύριακο – Μέρκελ: “Μας μένει λίγος χρόνος” – “Μπορεί αυτή να είναι η τελευταία” δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Παρατείνεται η αγωνία καθώς οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα  μετατίθενται για το Σαββατοκύριακο, σε νέο Eurogroup το Σάββατο και Σύνοδο Κορυφής όλων των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό η Ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία σε δύο φάσεις με τους δανειστές, καθώς ζητά δάνειο – «γέφυρα» και νέο πρόγραμμα 30 δις Ευρώ

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν οι συνθήκες για τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.
“Το ελληνικό ζήτημα επηρεάζει όλη την Ευρώπη. Μας μένει λίγος χρόνος. Η απόφαση είναι απόφαση 19 κρατών” υπογράμμισε σε δηλώσεις της η κ. Μέρκελ
Την Κυριακή θα διεξαχθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο  πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, μετά το πέρας της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ηγετών.

«Δεν είμαι απαισιόδοξος για την Ελλάδα, ενδεχομένως την Κυριακή θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα «να έχουμε ένα happy end».

«Πρέπει να επιλύσουμε άμεσα την επείγουσα κατάσταση στην Ελλάδα» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη στερείται ενός οράματος.
Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος χώρας της Ευρωζώνης, κάνει λόγο για νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο, η οποία αναμένεται να εξετάσει το ελληνικό αίτημα, για συμφωνία-γέφυρα, ώστε η χώρα να εξασφαλίσει την ρευστότητα που τόσο έχει ανάγκη.

http://www.cretalive.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...