Τενερίφη: Ώρες αγωνίας για 8 τουρίστες

Τενερίφη: Ώρες αγωνίας για 8 τουρίστες

Παγιδεύτηκαν σε σπηλιά λόγω κακοκαιρίας

Οκτώ Γερμανοί που παραθέριζαν στην Τενερίφη αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε μια σπηλιά, καθώς εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή παγιδεύτηκαν στην παραλία που είχαν επισκεφθεί, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι τουρίστες «δεν μπορούσαν να φύγουν από την παραλία της Μάσκα, εξαιτίας της ποσότητας του νερού» που συγκεντρώθηκε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, είπε η εκπρόσωπος τύπου του κέντρου συντονισμού διάσωσης του αρχιπέλαγους της Τενερίφης.

«Πέρασαν τη νύχτα σε μια σπηλιά, μαζί με έναν βοσκό» εξήγησε η ίδια.

Το απόγευμα τοπική ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Τενερίφης ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τους τουρίστες, χωρίς κανένα πρόβλημα, προσεγγίζοντάς τους διά θαλάσσης.

Οι διασώστες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή την Κυριακή είχαν διαπιστώσει ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης των οκτώ τουριστών «υπό ασφάλεια».

Ο κόκκινος συναγερμός που κήρυξαν οι Αρχές για σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους ήρθη χθες το βράδυ στις Κανάριες Νήσους. Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού στο νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τουλάχιστον 900 τουρίστες πέρασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε ξενοδοχεία της Τενερίφης, διότι οι πτήσεις τους ματαιώθηκαν εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/323111-Teneriphe-Ores-agonias-gia-8-toyristes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...