Τεχνικό πρόβλημα στο Android επηρεάζει ένα δισ. συσκευές!

Τεχνικό πρόβλημα στο Android επηρεάζει ένα δισ. συσκευές!
Ένα πρόβλημα  στο λειτουργικό σύστημα Android για φορητές συσκευές εντοπίστηκε από ερευνητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι επηρεάζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο μηχανήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, το bug μπορεί να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι χρήστες, αποστέλλοντας φωτογραφία ή μήνυμα βίντεο στο smartphone κάποιου, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι ο παραλήπτης. Η Google υποστηρίζει ότι το έχει διορθώσει, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια συσκευές οι οποίες χρειάζονται update λογισμικού.
Σύμφωνα με ερευνητές του χώρου, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επικίνδυνο». Αναλυτές της αμερικανικής Zimpherium δήλωσαν ότι πιστεύουν πως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα vulnerabilities του λειτουργικού μέχρι σήμερα, και εκτιμούν ότι περίπου 950 εκατ. συσκευές επηρεάζονται.
Οι χάκερ έχουν τη δυνατότητα αποστολής κακόβουλου κώδικα μέσα σε ένα multimedia message, το οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσία μέσα στο Android ονόματι Stagefright. Αφού συμβεί αυτό- χωρίς να προϋποτίθεται κάποια πράξη από πλευράς του θύματος- άλλα δεδομένα και εφαρμογές στη συσκευή μπορούν να είναι προσβάσιμα, μέσω του κακόβουλου κώδικα.
Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη «Αχίλλειο Πτέρνα» θα αποκαλυφθούν σύντομα στη συνδιάσκεψη Black Hat στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα. Ως τρωτές συσκευές θεωρούνται αυτές με Android 2.2 και άνω.
Οι ερευνητές της Zimpherium ενημέρωσαν τη Google, η οποία κυκλοφόρησε σχετικό patch. Ωστόσο , εκατομμύρια συσκευές παραμένουν εκτεθειμένες, καθώς οι κατασκευαστές πρέπει να κυκλοφορήσουν οι ίδιοι updates στους πελάτες τους, ενώ φυσικά υπάρχει η δυνατότητα απόρριψης του update από τον χρήστη.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...