Τζανακοπουλος: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ επιστέγασμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής

Τζανακοπουλος: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ επιστέγασμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής

Για ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τα όσα συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και  την Κριστίν Λαγκάρντ  μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο kontrachannel και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

«Πρόκειται για μια επίσκεψη-επιστέγασμα πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, της ρύθμισης του χρέους και της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.Υπάρχει μεγάλο παραγωγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

q

Μιλώντας για τα F16,  ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως πρόκειται για “κυριαρχική απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας που είναι η πλέον συμφέρουσα και η πιο αποδοτική. Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία. Είμαστε σε προπαρασκευαστικό στάδιο. Θα αναβαθμίσουμε περίπου 100 αεροσκάφη», είπε και διευκρίνισε πως  «το κογκρέσο αυτό που έκανε είναι να εγκρίνει το «ταβάνι». Τα χρήματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι 1,1δις για τα αεροπλάνα».

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τα περί αντιδράσεων από τις Βρυξέλλες διευκρίνισε πως τα 110 εκατομμύρια που θα δαπανώνται το χρόνο δεν επηρεάζουν την επίτευξη των στόχων και ξεκαθάρισε πως «αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θελήσει περισσότερα στοιχεία μπορούμε να τα δώσουμε».

Χαρακτήρισε δε «δημοσιογραφική ανακάλυψη» την 5ετή ανανέωση για τη βάση της Σούδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει διπλωματικές επαφές και πολιτικές σχέσεις με συμμαχικές χώρες. Το ότι συναντά τον Αμερικανό πρόεδρο δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται. «η κυβέρνηση εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού λαού και ο στόχος είναι να σηματοδοτήσουμε την αναβάθμιση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό τοπίο».

«Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν είναι μέσα ή αν είναι έξω από το Πρόγραμμα»

«Η τρίτη αξιολόγηση θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς», σημείωσε και υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι με τα μέτρα που έχουμε πάρει το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει. Πάντα το πρόβλημα το είχε το ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ότι το Ταμείο είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω, σχετίζεται με το γεγονός ότι ζητάει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων του χρέους. Από τη στιγμή που το ΔΝΤ σέβεται τις συμφωνίες και έχει εποικοδομητικό ρόλο θεωρούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την Τρίτη αξιολόγηση και με το ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

q

«Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν είναι μέσα ή αν είναι έξω», τόνισε και εξήγησε ότι προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και «να είμαστε έτοιμοι αυτοδύναμα και κυρίαρχα να περάσουμε σε φάση δυναμικής οικονομικής ανάκαμψης».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης ανέφερε πως κάθε αξιολόγηση ενός προγράμματος είναι μια δύσκολη διαδικασία. «Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανοιχτό δημοσιονομικό κενό δεν θα έχει πολύ μεγάλες πολιτικές δυσκολίες», τόνισε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306202-Tzanakopoylos-E-episkepse-Tsipra-stis-EPA-epistegasma-tes-polydiastates-exoterikes-politikes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...