Τζανακόπουλος: Δεν θα εκπλειστηριαστεί καμία λαϊκή κατοικία

Τζανακόπουλος: Δεν θα εκπλειστηριαστεί καμία λαϊκή κατοικία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα για τους πλειστηριασμούς και για άλλη μια φορά κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους εκτοξεύοντας εκατέρωθεν βολές.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, διαμηνύουν σε όλους ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο Κατσέλη-Σταθάκη προστατεύει την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή  επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι αντιπολιτεύεται με ψευδή δημοσιεύματα. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «με αφορμή τόσο το ζήτημα των πλειστηριασμών όσο και την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς έχει εξαπολυθεί μια ακόμα γιγάντια επιχείρηση διαστρέβλωσης, ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης». Μάλιστα, «φωτογράφισε» συγκεκριμένα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «πρωταγωνιστής σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος από το εκδοτικό συγκρότημα του υποδίκου που επιμένει να παραπληροφορεί με αιχμή του δόρατος τους πλειστηριασμούς. Και τούτο παρά τις συνεχείς και εμπεριστατωμένες διαψεύσεις των ισχυρισμών και των σχετικών ρεπορτάζ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης». Για να προσθέσει ότι το δυστύχημα είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και επιλέγει να πολιτεύεται για άλλη μια φορά χωρίς αρχές κάτι που βεβαίως είναι κατανοητό με δεδομένη την πλήρη κατάρρευση των κινδυνολογικών και καταστροφολογικών σεναρίων που διακινούσε επί δύο συνεχή χρόνια.

Αναφερθείς δε στην πρώτη κατοικία, διεμήνυσε πως « καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του». Όπως είπε, «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000».Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, από αυτήντη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών.Επίσης, πρόσθεσε ότι για τους εμπόρους «έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000».Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που έπαιρναν αφειδώς δάνεια τα οποία δεν είχαν την δυνατότητα ή δεν ήθελαν να αποπληρώσουν, καθώς προτιμούσαν να φυγαδεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό».«Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και όχι μόνο δεν πρόκειται να προστατεύσει τους μεγαλο-οφειλέτες, αλλά θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους. Οι καιροί που οι φορολογούμενοι πολίτες φορτώνονταν τα βάρη της κακομαθημένης επιχειρηματικής ελίτ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό να το βάλουν όλοι πάρα πολύ καλά στο μυαλό τους», διεμήνυσε.

Ο Φίλης επιμένει για μέτρα- Τι απαντάει το Μαξίμου

Στο μεταξύ, δέσμη μέτρων για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για να μην περάσουν σε funds όλα τα σπίτια από την πρώτη Ιανουαρίου ζήτησε μιλώντας στον realfm ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός ανέφερε: «εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση». Την ενόχληση της κυβέρνησης για τις συνεχείς επικριτικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη, με αφορμή, εσχάτως, τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα υψηλά πλεονάσματα, στα οποία έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, εξέφρασε με δηκτικό τρόπο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, φανερώνοντας παράλληλα και εκνευρισμό για τον πρώην υπουργό Παιδείας. Απαντώντας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις παρεμβάσεις του κ. Φίλη, που ζήτησε να υπάρξει νομοθετική προστασία για την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο, διότι και εκείνος το ψήφισε! Η «αντεπίθεση» του Μαξίμου στις συνεχείς βολές του κ. Φίλη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο κ. Τζανακόπουλος έβγαλε δυσθυμία και όταν κλήθηκε από το Kontra να σχολιάσει την πρόταση του πρώην υπουργού να αναληφθεί εθνική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανατραπεί η συμφωνία για πλεονάσματα 3,5%, που «μας κόβει τα πόδια», όπως τόνισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης κρούει σε ανοιχτές θύρες, γιατί η κυβέρνηση, παρότι κατάφερε να βελτιώσει τη χρονική διάρκεια της διατήρησης του 3,5% σε πέντε χρόνια, έχει επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό της. Η δυναμική της οικονομίας και η πορεία των εσόδων είναι τέτοια που ακόμη και με αυτά τα πλεονάσματα είναι δεδομένο ότι η χώρα έχει βγει οριστικά από την ύφεση, υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, θέλοντας να βάλει τέλος στη συζήτηση, που άνοιξε ο κ. Φίλης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312543-Tzanakopoylos-Den-tha-ekpleisteriastei-kamia-laike-katoikia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...