Τζανακόπουλος: Η χώρα βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της

Τζανακόπουλος: Η χώρα βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της

Η χώρα βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η οικονομία ανακάμπτει.

 

Σε ομιλία του στην Καλαμάτα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους η χώρα θα «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ υπογράμμισε πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση.


«Για πρώτη φορά μετά το 2011, βρισκόμαστε κάτω από το ένα εκατ. ανέργων» επεσήμανε.

Είπε επίσης ότι «η χώρα ανέκτησε, σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβαση της στις αγορές χρήματος και μάλιστα με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα Σαμαρά το 2014» .

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των δανειστών ήταν η παρακαταθήκη του success story που παρέδωσαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στη γ΄ αξιολόγηση, τόνισε πως από την πλευρά των δανειστών υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν τάχιστα οι διαπραγματεύσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να κλείσουν οι εκκρεμότητες, χωρίς νέα μέτρα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Ν.Δ., σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε μέρα που η χώρα απομακρύνεται από το πλαίσιο και τη λογική των μνημονίων, απομακρύνεται και από το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/309209-Tzanakopoylos-E-chora-briskei-stadiaka-ton-bematismo-tes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...