Τζανακόπουλος: Ρεσιτάλ υποκρισίας Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα

Τζανακόπουλος: Ρεσιτάλ υποκρισίας Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα

Επίθεση προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ υποκρισίας», με αφορμή όσα είπε στις ΗΠΑ σχετικά με τα εθνικά θέματα.

«Για το μεν ζήτημα των δύο αξιωματικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προ εβδομάδος ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το περιστατικό ένα σύνηθες και μικρό συμβάν που δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Κατηγόρησε τη Ν.Δ. για υποκρισία που «αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μια μέρα μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, η κ. Σπυράκη εμφανίστηκε να αλλάζει ξανά τη γραμμή της Ν.Δ. αναφερόμενη, με τρόπο ειρωνικό, στο περιστατικό ως σύνηθες. Ποιον ειρωνεύεται αλήθεια; Την ελληνική κυβέρνηση ή τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη;» Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα θέματα ταυτότητας και αλυτρωτισμού είναι πιο σημαντικά από το θέμα της ονομασίας, ενώ δεν επανέλαβε τη θέση του για αναζήτηση λύσης σε άλλη συγκυρία, αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση της γείτονος είναι θετική προς έναν συμβιβασμό». Παρατήρησε δε, ότι: «το θέμα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς, αρνούμενος κάθε συζήτηση για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και αξιοποιώντας τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από θέσεις που φλερτάρουν με τον εθνικισμό, ενώ στις ΗΠΑ προφανώς επειδή ντρέπεται για τις θέσεις που εκφράζει στο εσωτερικό, να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή».Με βάση τα παραπάνω κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: «Θεωρεί το συμβάν με τους δύο αξιωματικούς σύνηθες και μικρό ή εκτιμά ότι πρόκειται για μείζον διπλωματικό επεισόδιο;Είναι υπέρ μιας λύσης σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή όχι, εδώ δεν χωρούν υπεκφυγές.Θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης τη συγκυρία κατάλληλη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ή θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να μετατεθεί σε άγνωστο χρόνο;Και, τέλος, έπραξε ορθά η κυβέρνηση που επέλεξε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία;».«Ο κ. Μητσοτάκης είναι δυστυχώς αναγκασμένος να πάρει θέση. Αυτή είναι η πολιτική του υποχρέωση με βάση τη θεσμική του ιδιότητα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΠΥΡΑΚΗ: ΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ Η’ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ;

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη.«Δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον Πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του “εξαφανισμένος” που αποκαλεί “ομήρους” τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί “υπερτροφικό” τον λόγο του προϊσταμένου του;» ανέφερε η κ. Σπυράκη, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες έλαβε για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί.Ερωτηθείσα για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται στις ΗΠΑ και θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών. «Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;» επανέλαβε.

Σε ερώτηση για το βίντεο με τους Τούρκους στρατιωτικούς που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Τουρκία, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, επισήμανε.Για τα κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η Ε.Ε. προς την Τουρκία, η κ. Σπυράκη είπε ότι αφορούν το θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. σκέπτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis απάντησε ότι έχουν προκύψει μία σειρά ζητήματα. «Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» ανέφερε.Αναφορικά με τον διοικητή της ΤτΕ είπε ότι ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιες θέσεις και πρόσθεσε πως «αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμβαίνει».Σε ερώτηση για «την επίθεση του υιού Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η Ν.Δ. εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει το νόμο».Αντίθετα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση «προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες».Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι ενέργειές της προκάλεσαν την καταστροφική συζήτηση γύρω από το Grexit» και διερωτήθηκε «ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/325292-Tzanakopoylos-Resital-ypokrisias-Metsotake-sta-ethnika-themata ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...