Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Όχι σε όρους συλλαλητηρίων

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Όχι σε όρους συλλαλητηρίων

Τζανακόπουλος

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Τη θέση της κυβέρνησης για το Ονοματολογικό, ότι «χρειαζόμαστε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα αποτελέσει νίκη και για τις δύο πλευρές», διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι είναι ‘λίγο υποκριτικό το γεγονός ότι μια σειρά από εθνικιστικές ομάδες ή συσπειρώσεις ή ΜΜΕ που προωθούν γραμμές υπερπατριωτικές κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Ο όρος που χρησιμοποιούμε έχει τον όρο «Μακεδονία», ΠΓΔΜ και το πρώην πηγαίνει στο Γιουγκοσλαβική».

Σχολιάζοντας δε, τα επικείμενα συλλαλητήρια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψι την κοινή γνώμη, αλλά δεν έχει νόημα να αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένό ζήτημα με όρους συλλαλητηρίων», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουμε με όρους 1992.

Για την Εκκλησία

Για τη στάση της Εκκλησίας, αφού μίλησε για την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου, επανέλαβε τη θέση του κ. Τσίπρα  ότι «στο μέτρο που μας αναλογεί θα το διαχειριστούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα της κυβέρνησης να ορίσει τη «γραμμή» και του Κοινοβουλίου να επικυρώνει τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις και έχω την εκτίμηση ότι η εκκλησία κατανοεί πλήρως αυτή τη θέση».

«Εσωτερικές αντιθέσεις σπαράσσουν τη ΝΔ»

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις» και εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι « η ΝΔ οφείλει να σταματήσει το κρυφτούλι. Είναι ειρωνικό να μιλούν στη ΝΔ για διγλωσία. Η ΝΔ πρέπει να έχει την υπευθυνότητα να τοποθετηθεί και να μιλήσει καθαρά, να πάρει καθαρή θέση με γνώμονα της τοποθέτησής της το συμφέρον της χώρας και όχι μια μικροπολιτική αξιοποίηση ενός θέματος που δεν προσφέρεται για τέτοια. Πρόσθεσε δε, ότι «η ΝΔ είναι χωρισμένη τουλάχιστον σε τρία κομμάτια στο ζήτημα αυτό» και έκανε λόγο για εσωτερικές αντιθέσεις που σπαράσσουν τη ΝΔ.

Όπως είπε, «χρειαζόμαστε μια σύνθετη ονομασία η οποία θα είναι για όλες τις χρήσεις και θα ισχύει έναντι όλων και δεν νομίζω ότι θα ήταν σώφρον να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες» και είπε ότι η χθεσινή συνάντηση, «βάζει ένα πλαίσιο πρώτο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και αυτό που έχει σημασία είναι η γενική πολιτική βούληση».

Για την έξοδο από τα μνημόνια

Κληθείς να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση θέλει « καθαρή» ή αυτοδύναμη εξοδο ανέφερε ότι «για καθαρή έξοδο έχει μιλήσει ο κος Ντάισελμπλουμ και ο κος Μοσκοβισί» και σημαίνει ότι πρέπει να μην υπάρχει ανάγκη υποστήριξης από το δηόσιο τομέα και να μην υπάρξουν προαπαιτούμενα για μετά τον Αύγουστο του 2018.Ο ίδιος είπε για το δεκαετές ομόλογο κινείται σε έδαφος κάτω του 4% και θα υπάρξει αντιστοίχως μείωση του 5ετούς ομολόγου.

Για τυχόν επαναδιαπραγμάτευση , τέλος,  των μέτρων, αρκέστηκε να πει: “θα τα δούμε αυτά,δεν είναι της παρούσης”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317939-Tzanakopoylos-gia-Skopiano-Ochi-se-oroys-syllaleterion-Oi-diapragmateyseis-synechizontai ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...