Τζον Μακέιν: Ο ήρωας του Βιετνάμ που πήγε κόντρα στον Τράμπ

Τζον Μακέιν: Ο ήρωας του Βιετνάμ που πήγε κόντρα στον Τράμπ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Μια εμβληματική προσωπικότητα, που δεν φοβήθηκε να πάει κόντρα ακόμα και στον πρόεδρο Τράμπ.

Ο Τζον Μακέιν ήταν ήρωας του πολέμου του Βιετνάμ. Υπηρετούσε ως πιλότος σε καταδιωκτικό. Το 1967, το αεροσκάφος του δέχτηκε πύραυλο πάνω από το Ανόι, με αποτέλεσμα να πέσει σε περιοχή που ήλεγχαν η Βιετκόνγκ. Ο Μακέιν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έσπασε τα χέρια του και το πόδι του. Αιχμαλωτίστηκε και πέρασε τα επόμενα έξι χρόνια με φριχτά βασανιστήρια. Απελευθερώνεται στις 15 Μαρτίου του 1973, μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

Το 1982 εγκαταλείπει το ναυτικό των ΗΠΑ και εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εκλέγεται στη Γερουσία. Θα επανεκλεγεί γερουσιαστής πέντε φορές.

Το 2008 παίρνει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να διεκδικήσει την προεδρεία της χώρας, Υφίσταται όμως βαριά ήττα από τον Μπάρακ Ομπάμπα.

Παρόλα αυτά όμως, ο Μακέιν υποστήριξε τον αντίπαλό του, σε μία κρίσιμη στιγμή. Στις 28 Ιουλίου του 2017, ο Μακέιν μπαίνει στη Γερουσία, ιδιαίτερα καταπονημένος από τον καρκινικό όγκο στον εγκέφαλο, και ψηφίζει υπέρ του νόμου – πλαισίου που είχε προωθήσει ο Ομπάμα για την υγεία, το γνωστό Obamacare., κάνοντας μάλιστα τη χαρακτηριστική κίνηση, στρέφοντας τον αντίχειρα προς τα κάτω, αρνούμενος να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του νόμου.  Ως αποτέλεσμα, ο νόμος δεν καταργήθηκε, με ψήφους 51-49, κάνοντας έξαλλο τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Οι σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν τόσο άσχημες που έδωσε εντολή μάλιστα να μην επιτραπεί στον Τραμπ να εμφανιστεί στην κηδεία του. Αντιθέτως, δεν είχε πρόβλημα να πάει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Ο Τραμπ αποχαιρέτισε τον Μακέιν με ένα λιτό μήνυμα στο τουίτερ, στο οποίο εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.

τραμπ

Η διαμάχη του Μακέιν με τον Τραμπ κρατάει από το 2015 ενώ ο Τραμπ έχει προβεί σε πολλές φραστικές επιθέσεις εναντίον του γερουσιαστή υποτιμώντας το γεγονός ότι ήταν ήρωας πολέμου. Ιδίως όταν ψήφισε εναντίον της κατάργησης του Obama Care ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Από την πλευρά του ο Μακέιν κατηγορούσε τον Τραμπ για την εμπλοκή των Ρώσων στην προεδρική εκλογή αλλά και για την προβληματική συμπεριφορά του.

Η κόρη του, Μέγκαν Μακέιν, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο τουίτερ αποχαιρέτησε τον πατέρα της, με τη λεζάντα «θα σε αγαπώ για πάντα».

κόρη

Οι σημαίες στο Λευκό Οίκο κυματίζουν μεσίστιες, προς τιμήν του εκλιπόντος.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/340747-Tzon-Makein-O-eroas-toy-Bietnam-poy-pege-kontra-ston-Tramp ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...