«Τις εκλογές μπορεί και να τις χάσεις»

«Τις εκλογές μπορεί και να τις χάσεις»

Αποκάλυψη: Νίκολας Μπερνς προς Μητσοτάκη

Σε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο τέως Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς, συμβούλεψε τον βιαστικό Κυριάκο Μητσοτάκη «να αφήσει τις εξελίξεις να τρέξουν» και να μην πιέζει, γιατί μπορεί να μην δει πρωθυπουργία

«Δεν σκέφτεσαι μήπως τελικά χάσεις τις εκλογές;» ρώτησε ο Νίκολας Μπέρνς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια …ξεχασμένη συζήτηση τους, που προέκυψε σε μια τυχαία συνάντηση τους. «Το ρεύμα είναι δυνατό και είναι μαζί μου» ήταν η αυθόρμητη απάντηση του αρχηγού της ΝΔ.

Η μάλλον σύντομη συζήτηση τους δείχνει και τα σημερινά προβλήματα του αρχηγού της ΝΔ αλλά και το γιατί ακολουθεί την πολιτική που ξέρουμε.

Γνωστοί από το παρελθόν ο αρχηγός της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη βραδιά των Ιμίων, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, ανταλλάσσουν απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μας, αφού ο πρώην διπλωμάτης δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επενδύσεων ειδικά στον χώρο της ενέργειας. Τον Οκτώβριο του 2016 μάλιστα είχε διοργανώσει μια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για την Ελλάδα και τα προβλήματα της, με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Μπέρνς έχει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γνωστοί από το παρελθόν ο αρχηγός της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη βραδιά των Ιμίων, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, ανταλλάσσουν απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μας, αφού ο πρώην διπλωμάτης δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επενδύσεων ειδικά στον χώρο της ενέργειας.

Και αφού άκουσε με προσοχή όπως πάντα τις απόψεις του για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις τον ρώτησε: Το ενδεχόμενο να μην κερδίσεις τις εκλογές ή να μην μπορέσεις να κάνεις κυβέρνηση δεν σε απασχολεί;».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτή που μάλλον ακούμε και εμείς τόσο από τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ όσο και από τα επικοινωνιακά επιτελεία της. Η διαφορά είναι πάνω από 10% έως και 15%, το ρεύμα πλέον δεν αλλάζει, έχει διαμορφωθεί η τάση…».

Ο Μπέρνς παρ όλα αυτά είχε και άλλα ερωτήματα σε ότι αφορά την εμμονή για πρόωρες εκλογές. Γιατί η ΝΔ επιμένει στις πρόωρες εκλογές, γιατί γενικώς επιμένει στην πτώση της σημερινής κυβέρνησης, σε μια εποχή δύσκολη, όπου πρέπει να δρομολογηθούν δύσκολα ζητήματα, χωρίς να αποσταθεροποιηθεί η χώρα». Και εδώ οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν διαφορετικές από αυτές που ακούμε και δημοσίως. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να επιλύσει θέματα, έχει αυξήσει την φορολογία, δεν ευνοεί τις επενδύσεις κλπ, κλπ. Η άποψη του κ. Μπέρνς ήταν μάλλον ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και η κάθε κυβέρνηση –όπως και η σημερινή- πρέπει να έχει την ευκαιρία και τον χρόνο να αναπτύξει την πολιτική της. Άποψη με την οποία δεν συμφωνεί ο αρχηγός της ΝΔ, πρωτίστως λόγω της κάθετης αντιπαράθεσής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα ερωτήματα όμως του Αμερικανού διπλωμάτη αφορούσαν και την εξωτερική πολιτική όπως και τις ελληνοαμερικανικές. Και το επόμενο ερώτημα αφορούσε τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αμερικανική κυβέρνηση και το γεγονός ότι δεν επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης μια επίσκεψη στις ΗΠΑ για επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης ή παράγοντες που την επηρεάζουν;

Κάπου εδώ όμως η συζήτηση τελείωσε με την απότομη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αφού υπάρχουν επαφές με τον… αγαπημένο σας Αλέξη Τσίπρα..». Μια απάντηση μάλλον επικοινωνιακού ύφους παρά ουσίας.

Η συζήτηση δείχνει και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εξωτερικό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί με την εμμονή του για αποσταθεροποίηση της χώρας. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Στο εξωτερικό δεν συμφωνούν ότι οι επόμενες εκλογές έχουν κριθεί. Ότι ο Μητσοτάκης θα τις κερδίσει σαν σε περίπατο. Γι’ αυτό και το ερώτημα, από ένα παλαιό μάλιστα γνώριμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ν. Μπέρνς έχει την αξία του.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/321917-Tis-ekloges-mporei-kai-na-tis-chaseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...