Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, εξομοιώνει τον Αλέξη με τα 350 δις

Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος, εξομοιώνει τον Αλέξη με τα 350 δις

Τι Πλαστήρας τι Παπάγος εξομοιώνει τον Αλέξη με τα 350 δις

Στα όπλα η Φώφη! Ξεκινάει ανένδοτο εναντίον της Αριστεράς, για να φέρει τη Δεξιά στην εξουσία, υιοθετώντας το προδοτικό σύνθημα…τι Πλαστήρας, τι Παπάγος.

Εξομοιώνει τον Αλέξη με τα 350 δις που έφαγαν ΝΔ—ΠΑΣΟΚ και μας καταχρέωσαν μέχρι τρίτης γενιάς…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα ειδικά όταν οι πρωταγωνιστές της δεν έχουν κανένα ειδικό βάρος και είναι αδιάφοροι στο λαό.

Το νέο δόγμα που λανσάρει η Φώφη που παραπέμπει στο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», το οποίο πλήρωσε ακριβά ο λαός γιατί η ανιστόρητη αυτή πρακτική οδήγησε στην κυριαρχία των παρακρατικών δυνάμεων της Δεξιάς, το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη διάλυση της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης που κατάντησε να πέσει στα χέρια διαφόρων μικρομεσαίων και προβληματικών ηγετίσκων με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η Φώφη Γεννηματά, με τον ανένδοτο της συμφοράς που έχει κηρύξει σε βάρος της κυβέρνησης, εξισώνει τον Αλέξη Τσίπρα με το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, που λεηλάτησε 350 δισεκατομμύρια ευρώ και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Αρχηγός, εξαιτίας του κληρονομικού δικαίου, ενός κόμματος που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και προσβάλει βάναυσα τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα υπουργείο ταυτίζεται με τη Δεξιά, τον Κυριάκο και τα ρετάλια της διαπλοκής, ακυρώνοντας στην ουσία τον όποιο ρόλο μπορούσε να έχει ένα κόμμα που ψευδεπίγραφα εμφανίζεται να ανήκει στο λεγόμενο προοδευτικό τόξο.

Η Φώφη Γεννηματά λειτουργεί ως πλυντήριο για τη Νέα Δημοκρατία και ως συμπληρωματική δύναμη σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Δεξιάς, αν βέβαια ο Κυριάκος καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές.

Με την πρακτική της η Φώφη Γεννηματά να ξεκινήσει ανένδοτο εναντίον της Αριστεράς για να φέρει στην εξουσία τη Δεξιά, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα και τους αγώνες ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, που είχε πιστέψει στο ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγεί ο κόσμος από την αμαρτωλή Δεξιά.

Βέβαια, η ίδια καταργεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δημιουργώντας ένα νέο μόρφωμα το λεγόμενο «Κίνημα Αλλαγής».

Πρόκειται καθαρά για πειρατεία, με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει στις τράπεζες, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο, 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οφείλει να εξοφλήσει, πριν αλλάξει ταμπέλα και ΑΦΜ.

Το νέο πειρατικό κόμμα, δορυφόρος της ΝΔ, δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά αλλά ούτε και νομικά.

Είναι σίγουρο ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και να εισπράξει τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ που άρπαξαν τα καλόπαιδα της Χαριλάου Τρικούπη.

Γι΄ αυτό πρώτα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της και μετά να κάνει όσα πειρατικά κόμματα επιθυμεί, η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπόλοιποι σφουγκοκωλάριοι του Κυριάκου.

Το νέο δόγμα της Φώφης Γεννηματά και η ταύτισή της με τη ΝΔ, δίνει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυριαρχήσει απόλυτα σε ολόκληρο το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Άλλωστε οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές μιλάνε μόνο με τον Αλέξη.

Ακόμα και ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς με τον Αλέξη μίλησε για τα σχέδιά του να συμμαχήσει με το κόμμα της Μέρκελ, για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία.

Αγνοεί τους ψηφοφόρους

Η στάση της επικεφαλής της ΔΗΣΥ, έρχεται σε αντίθεση και με το ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλαν οι 210.000 ψηφοφόροι, στην πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση, που την επέλεξαν ως ανάχωμα στα σχέδια των «ορφανών του Σημίτη», για «άλωση» του χώρου, προκειμένου να μετατραπεί σε «παράρτημα» της Πειραιώς.

Με τη συμπεριφορά και τις τοποθετήσεις της, η κ. Γεννηματά «φτύνει στα μούτρα» αυτούς τους ψηφοφόρους, «αγκαλιάζοντας» τους ηττημένους της αναμέτρησης, προσφέροντας τους τη δυνατότητα, ότι δεν πέτυχαν μέσα από την κάλπη, την «εξ εφόδου» κατάληψη του ΠΑΣΟΚ, για να το κάνουν «τσόντα» του Κυριάκου, να το πετύχουν μέσα από τον έλεγχο του νέου σχήματος. Ήδη, αξιοποιώντας τα «δώρα» που τους προσέφερε η κα. Γεννηματά, ώστε να καταλάβουν τα καίρια πόστα, που θα τους επιτρέψουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα. Ενθαρρυμένοι από την υποχωρητική στάση της Φώφης, προωθούν δικά τους πρόσωπα, όπως το Νίκο Αλιβιζάτο ή το Σπύρο Λυκούδη, για την κρίσιμη θέση, του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, του Συνεδρίου.

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, ακολουθώντας αυτή την τακτική, που, στην καλύτερη περίπτωση, βάζει «στο ίδιο τσουβάλι», τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη Δεξιά με τις αμαρτίες δεκαετιών, με τις δυνάμεις της μη κομμουνιστικής Αριστεράς, εμφανίζεται και ανιστόρητη, ξεχνώντας που οδήγησε τον τόπο, αλλά και τον προοδευτικό χώρο, το ανεγκέφαλο σύνθημα του τότε ηγέτη του ΚΚΕ «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Αγνοεί όμως και την ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, του οποίου φιλοδοξεί να αποτελέσει συνέχεια, με τη σημαντική συμβολή του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Αγνοεί όμως και τους ομοϊδεάτες της, στην Ευρώπη, που έχουν, πλέον, αναγορεύσει τον Αλέξη Τσίπρα σε προνομιακό συνομιλητή τους, βλέποντας μάλιστα το «σνομπάρισμα» της κ. Γεννηματά, που δεν πηγαίνει ούτε στις επίσημες συναντήσεις τους. Αλήθεια, πώς να εξηγήσει κανείς, αυτή την αυτοκαστροφική στάση, που εξ αντικειμένου, «ρίχνει νερό στο μύλο» της ΝΔ; Τι συμβαίνει; Δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, ή «ξοφλάει γραμμάτια»;  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312443-Ti-Plasteras-ti-Papagos-exomoionei-ton-Alexe-me-ta-350-dis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...