Τι είναι η νόσος των σπηλαίων από την οποία κινδυνεύουν οι 12 μαθητές στην Ταϊλάνδη

Τι είναι η νόσος των σπηλαίων από την οποία κινδυνεύουν οι 12 μαθητές στην Ταϊλάνδη

Η περιπέτεια των μικρών παιδιών και του προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στη σπηλιά στην Ταϊλάνδη δεν έχει τέλος καθώς ο “Γολγοθάς” τους συνεχίζεται και μετά τον απεγκλωβισμό τους.

Την ώρα που τη Δευτέρα τα σωστικά συνεργεία διέσωζαν άλλα τέσσερα παιδιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απεγκλωβισμένων παιδιών σε οκτώ, οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανίσουν σοβαρή πάθηση καθώς και ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά δεν έχουν μπορέσει να αγκαλιάσουν ακόμα τους γονείς τους, καθώς νοσηλεύονται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της πόλης Τσιάνγκ Ράι. Οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να κολλήσουν κάποια ασθένεια εξαιτίας του καταβεβλημένου ανοσοποιητικού τους.

Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν την αποκαλούμενη νόσο των σπηλαίων. Μία ασθένεια η οποία προκαλεί βήχα, πυρετό, πονοκεφάλους, ρίγη και μυϊκούς πόνους. Πρόκειται για την ιστοπλάσμωση, η οποία οφείλεται στην εισπνοή σπόρων του μύκητα ιστόπλασμα, που βρίσκονται στις εκκρίσεις νυχτερίδων στις σπηλιές.

Η ασθένεια συνήθως είναι αβλαβής, όμως σε νεαρά άτομα ή σε ασθενείς με καταβεβλημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές.

Για την ώρα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η υγεία των παιδιών παραμένει καλή. Ψυχίατροι όμως προειδοποιούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο ψυχολογικός αντίκτυπος που θα έχει στα παιδιά ο εγκλεισμός τους στη σπηλιά για πάνω από δύο εβδομάδες.

Ο δρ Αντρέα Ντανέζε του King’s College London τονίζει ότι “μπορεί να εμφανίσουν φοβίες, να νιώθουν ότι κινδυνεύουν, να γίνουν κυκλοθυμικά και να αναστατώνονται εύκολα ή αντίθετα να γίνουν απαθή”.

Όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ανεβάσουν τη ψυχολογία των παιδιών που νοσηλεύονται καθώς και των τεσσάρων που μαζί με τον προπονητή τους παραμένουν στη σπηλιά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/336955-Ti-einai-e-nosos-ton-spelaion-apo-ten-opoia-kindyneyoyn-oi-12-mathetes-sten-Tailande ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...