Τι συζήτησαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει «να κοπεί ο γόρδιος δεσμός» και να αγνοηθεί το πολιτικό κόστος, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να στέκεται από την πλευρά του στην ανάγκη υιοθέτησης πιο αυστηρών κανόνων.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης πως, αν και η συνάντηση διοργανώθηκε με αφορμή την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας «κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά». «Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο και δυσάρεστο αυτό», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

1

 

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές».

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», απάντησε ο Πρωθυπουργός, για να τονίσει πως «το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται». «Κι εκεί», σημείωσε, «είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

3463

«Αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324903-Ti-syzetesan-Tsipras-THeodorakes-sto-Megaro-Maximoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...