Τουλάχιστον 18 νεκροί από νέο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Τουλάχιστον 18 νεκροί από νέο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

σεισμός

Ο σημερινός σεισμός ήταν η ισχυρότερος μέχρι σήμερα στη μετασεισμική ακολουθία έπειτα από τον κύριο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ της 26ης Φεβρουαρίου

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από νέο σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την ορεινή περιοχή των Νότιων Υψιπέδων στην Παπούα Νέα Γουινέα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο σημερινός σεισμός ήταν η ισχυρότερος μέχρι σήμερα στη μετασεισμική ακολουθία έπειτα από τον κύριο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ της 26ης Φεβρουαρίου, που ισοπέδωσε χωριά και προκάλεσε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

«Μόλις λάβαμε πληροφορίες ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ» δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπάντο, επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Χέλα, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Φαίνεται ότι (το χωριό) Χάιντς ήταν αυτό που χτυπήθηκε πιο σκληρά. Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για θύματα εκεί, αλλά είναι μεγάλο χωριό, με πολλούς κατοίκους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι αρχές και οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών αρωγής και των πρώτων βοηθειών δυσκολεύονται να κινηθούν στις δυσπρόσιτες περιοχές των υψιπέδων για να αποτιμήσουν την έκταση των ζημιών και να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες.

Οι κατολισθήσεις, το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη αδιάβατοι, οι ρωγμές σε διαδρόμους αποπροσγειώσεων αεροσκαφών και οι βλάβες στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών στην Παπούα Νέα Γουινέα να δώσουν ακριβή απολογισμό θυμάτων και να προσφέρουν βοήθεια σε περίπου 150.000 σεισμοπαθείς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324219-Toylachiston-18-nekroi-apo-neo-seismo-6-7-Richter-sten-Papoya-Nea-Goyinea ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...