Τουριστική «έκρηξη» τον Αύγουστο!

Τουριστική «έκρηξη» τον Αύγουστο!

Έρχονται 10 εκατ. τουρίστες μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ανοδικά συνεχίζει ο Τουρισμός και οι αεροπορικές εταιρείες υπολογίζεται ότι έχουν δεσμεύσει περίπου 3,7 εκατ. θέσεις τον Ιούλιο, 3,7 εκατ. τον Αύγουστο και άλλες 3,2 εκατ. θέσεις τον Σεπτέμβριο για να καλύψουν την εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό.

Τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων δείχνουν ότι τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση τους επόμενους μήνες θα είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και τα Χανιά, ενώ βασικές αγορές παραμένουν και φέτος το καλοκαίρι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία και η Ιταλία.

Το στατιστικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, δείχνει ότι τον μήνα που διανύουμε αναμένεται  αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 12,9%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 422 χιλ. θέσεις. Από τη Γερμανία περιμένουμε αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 113 χιλ. θέσεις. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρείται από την Πολωνία (+44,4%) και ακολουθούν η Τσεχία (+29,8%) και  η Ολλανδία (+19,1%). Η Αγγλία έχει άνοδο για τον Ιούλιο 7,7%.

Για το θέμα που απασχολεί πολύ το τραπεζικό σύστημα, τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Ντόλμαν είπε ότι η πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα παραμένει αρνητική. «Με την κατάλληλη εργαλειοθήκη να έχει πλέον θεσμοθετηθεί, έχουν ξεκινήσει οι αγοραπωλησίες, και πιστεύουμε πως οι Αρχές πρέπει να θέσουν πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης της έκθεσης τραπεζών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Για τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος, ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου αναφέρει, «εμείς θα ενεργήσουμε εντός του δικού μας πλαισίου μετα-προγραμματικής παρακολούθησης, του PPM, που ενεργοποιείται σε όλες τις χώρες που προσέφυγαν στο ΔΝΤ και στις οποίες το Ταμείο είναι εκτεθειμένο».

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος, ο κ. Ντόλμαν τόνισε ότι οι αγορές είναι ανοιχτές για την Ελλάδα αλλά είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε αυτές, χωρίς έξτρα ελάφρυνση χρέους με ρεαλιστικούς στόχους για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θέση που εξέφρασε κατά την παρουσίαση της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ελλάδα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρνητικός στους σχεδιασμούς για πιθανή αναστολή στην περικοπή των συντάξεων από το 2019, εμφανίζεται σε νέες δηλώσεις του ο επικεφαλής του Euroworking Group, Χανς Φάιλμπριφ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης βρίσκονται στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, στη Νέα Υόρκη 9-10/07 και στη Βοστώνη 11/07.

Αχτσιόγλου: Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, δεν μπορεί αμφισβητούνται

Τα «θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, σε σχόλιό της στο Facebook.

 «Ψηφίστηκε την Πέμπτη από το αυστριακό Κοινοβούλιο ο νόμος με τον οποίο θεσπίζεται η παράταση της εργασιακής ημέρας έως τις 12 ώρες. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Beate Hartinger-Klein, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Αυστρία για το επόμενο εξάμηνο, προσκάλεσε όλους τους υπουργούς Εργασίας της ΕΕ να συζητήσουμε για το μέλλον της εργασίας Αποδεχόμενη με ευγένεια την πρόσκληση, της απάντησα ότι τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, είναι στηρίγματα που δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά που μόνο πάνω σε αυτά μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον».

Χαρίτσης: Δημιουργείται νέο ταμείο μικροπιστώσεων

Τη δημιουργία νέου ταμείο μικροπιστώσεων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Κατά την τοποθέτησή του, στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο υπουργός χαρακτήρισε τη δημιουργία αυτού του ταμείου, ως μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μάλιστα, όπως είπε, πρόκειται να έλθει σύντομα στην Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ όπως υπογράμμισε, «ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία, δηλαδή η δημιουργία ενός νέου ταμείου συμμετοχών, βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης».

Ο ίδιος, τόνισε ότι  «η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί σε ποσοστό άνω του 90% το βασικό πυρήνα όλου του παραγωγικού συστήματος της χώρας, και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από τη στήριξη και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης», προσθέτοντας ότι «οι προσπάθειες οι οποίες ήδη γίνονται θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, αφού πλέον το ευρύτερο περιβάλλον είναι πολύ πιο ευνοϊκό».

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης εξήγησε πως «μετά τις 20 Αυγούστου, που είναι και η τυπική έξοδος από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, πρόκειται να ανακοινώσουμε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα σε μία λογική λελογισμένης επέκτασης, επειδή οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να υπάρξει μία ιεράρχηση, μέτρα φοροελαφρύνσεων, μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών».

Αύριο ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Από αύριο μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι θερινές εκπτώσεις 2018 στα εμπορικά καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018. Το πλαίσιο ωραρίου για την συγκεκριμένη Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336827-Toyristike-ekrexe-ton-Aygoysto ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...