Τουρκία: Συνεχίζεται η “εκκαθάριση” με 133 εντάλματα σύλληψης για εργαζόμενους των υπ. Οικονομικών και Εργασίας

Τουρκία: Συνεχίζεται η “εκκαθάριση” με 133 εντάλματα σύλληψης για εργαζόμενους των υπ. Οικονομικών και Εργασίας

Ερντογάν

Οι Τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 133 ανθρώπους που εργάζονται στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, στα πλαίσια των ερευνών για το αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου χρόνου, όπως μεταδίδει το Τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu,

 Οι ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση γιατί χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων που η κυβέρνηση λέει ότι χρησιμοποιείται από το δίκτυο του εξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα του προηγούμενου Ιουλίου.

 Το Anadolu αναφέρει ότι 101 από τους υπόπτους είναι από το υπουργείο Οικονομικών και 32 από το υπουργείο Εργασίας.

 Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάποιοι Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εκκαθάριση, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαν πρόφαση το πραξικόπημα για να αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες.

 Η κυβέρνηση απαντά λέγοντας ότι μόνο μια τέτοια εκκαθάριση μπορεί να εξουδετερώσει το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο όπως λένε έχει εισχωρήσει βαθιά στον κρατικό μηχανισμό, όπως στον στρατό, στα σχολεία και τα δικαστήρια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304006-Toyrkia-Synechizetai-e-ekkatharise-me-133-entalmata-syllepses-gia-ergazomenoys-ton-yp-Oikonomikon-kai-Ergasias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...