Τουρκικά ΜΜΕ: Το αλιευτικό είχε ελληνική σημαία

Τουρκικά ΜΜΕ: Το αλιευτικό είχε ελληνική σημαία

Σε διεθνή ύδατα, ο τουρκικός στρατός κατοχής συνέλαβε πέντε Αιγύπτιους, που αποτελούσαν το πλήρωμα αλιευτικού κυπριακής εταιρείας.Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι της Κερύνειας. Λίγο πριν από τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματος του σκάφους, ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αλιευτικό με ελληνική σημαία και όχι κυπριακή και αναφέρουν πως μέσα σε αυτό υπήρχαν πέντε Αιγύπτιοι, των οποίων μάλιστα δημοσιεύουν και τα ονόματά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έγινε έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Το πλήρωμα του αλιευτικού αναμένεται να παρουσιαστεί στο ψευδοδικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής εταιρείας με διακριτική ονομασία, «Group ψαροκάικα», Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. Πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, οι οποίοι ζήτησαν να ανέβουν στο ψαροκάικο για να το ερευνήσουν. Ακολούθως τους ανέφεραν ότι τίθενται υπό σύλληψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ‘Αριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/342988-Toyrkika-MME-To-alieytiko-eiche-ellenike-semaia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...