Τουρκική βαρβαρότητα στην Αφρίν: Στρατιώτες γκρεμίζουν αγάλματα και κρεμάνε παντού σημαίες (Εικόνες – Βίντεο)

Τουρκική βαρβαρότητα στην Αφρίν: Στρατιώτες γκρεμίζουν αγάλματα και κρεμάνε παντού σημαίες (Εικόνες – Βίντεο)

Τουρκική βαρβαρότητα στο Αφρίν: Στρατιώτες γκρεμίζουν αγάλματα και κρεμάνε παντού σημαίες

Επίδειξη δύναμης πραγματοποιούν από το πρωί στην κουρδική πόλη Αφρίν, όπου κατάφεραν να μπουν σήμερα μαζί με τους Σύρους αντάρτες συμμάχους τους, οι Τούρκοι στρατιώτες. 

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τον βανδαλισμό μνημείων που συνδέονται με την κουρδική παράδοση, ενώ στα περισσότερα μεγάλα κτίρια κυματίζουν πλέον σημαίες με την ημισέληνο.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους γκρέμισαν σήμερα ένα άγαλμα που έχει ιδιαίτερη αξία για τον κουρδικό πολιτισμό και βρισκόταν στο κέντρο της πόλης Αφρίν. Σύμφωνα με την ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

Στην ανακοίνωση στο Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν «η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε η Αφρίν».

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον το σύνολο της πόλης Αφρίν, όπως μετέδωσαν πριν λίγη ώρα ανταποκριτές του AFP. Δύο ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Αφρίν διαπίστωσαν την παρουσία Σύρων μαχητών που είναι σύμμαχοι με την Άγκυρα και Τούρκων στρατιωτών σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτοί πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών.

Δύο τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονταν εξάλλου σταθμευμένα μπροστά από επίσημο κτίριο της πόλης.

Νωρίτερα το πρωί, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης σήμερα το πρωί στις 08:30» και πρόσθεσε ότι γίνονταν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών. «Τώρα στην Αφρίν κυματίζει η τουρκική σημαία! Κυματίζει η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αναφερόμενος στην πόλη που αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

2

Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.

Η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή αυτή, μολονότι οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από την Ουάσινγκτον για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση του συριακού καθεστώτος στον θύλακα των ανταρτών στην ανατολική Γούτα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή.

YPG: Περιμένετε ανταρτοπόλεμο, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας

Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής που διαμηνύουν ότι, από ‘δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης. 

Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση σε ανταρτοπόλεμο. «Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε. «Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. 

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη βορειοανατολική Συρία για να μεταβούν στο Αφρίν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/325602-Toyrkike-barbaroteta-sto-Aphrin-Stratiotes-gkremizoyn-agalmata-kai-kremane-pantoy-semaies-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...