Το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου στο 24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων στη Σικελία «Νεφέλες»

24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων στη Σικελία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη Από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου Συμμετοχή από την Ναύπακτο.

 Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών διοργανώνει κάθε χρόνο έναν κύκλο επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων με έργα από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στο αρχαίο ελληνικό θέατρο των Συρακουσών.

 Φέτος στο πλαίσιο του 54ου κύκλου παραστάσεων αρχαίου δράματος διοργανώνεται για 24η φορά το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων», από τις 12 Μαΐου έως και τις 11 Ιουνίου .

 Το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων» δίνει το βήμα σε 98 ομάδες και σε 3000 νέους ηθοποιούς να καταπιαστούν με κάποιο έργο του αρχαίου ελληνικού δραματολογίου.

 Αποστολές από όλο τον κόσμο εκπροσωπούν την πόλη τους και κατεξοχήν την χώρα τους λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο φεστιβάλ.

 Το 2012 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ναύπακτο, με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Το Θεατρικό Εργαστήρι κέρδισε τιμητική διάκριση.

 Το 2013 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου προσκλήθηκε λόγω της τιμητικής διάκρισης να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και παρουσίασε την «Λυσσιστράτη» του Αριστοφάνη. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χρονιά ήταν επετειακή για το Φεστιβάλ καθώς συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την ανάδειξη των ελληνικών θεάτρων.

 Το 2017 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετείχε με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για την σκηνοθεσία κ τις ερμηνείες.

 Φέτος αποδεχτήκαμε την πρόσκληση να παραστούμε ως εκπρόσωποι του Lepanto και θα παραστούμε στο φεστιβάλ από τις 17 έως τις 20 Μάιου. Το Σάββατο 19/5 θα παρουσιάσουμε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο 24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...