Το ΝΑΤΟ στρέφεται κατά Ερντογάν για τους S-400

Το ΝΑΤΟ στρέφεται κατά Ερντογάν για τους S-400

Εναντίον της Τουρκίας στρέφεται η Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφορικά με τα συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας S400 που αγόρασε η Τουρκία. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μίλησε στο πρακτορείο TASS και δήλωσε πως “η Τουρκία δεν έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ για τις λεπτομέρειες της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν χρησιμοποιεί τους S-400”.

Ο εκπρόσωπος σχολίασε ακόμα πως το ΝΑΤΟ δεν ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της αγοράς και πρόσθεσε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνουν αυτοτελώς αποφάσεις για τους εξοπλισμούς που θα αγοράσουν.

“Ποιά οπλικά συστήματα θα αγοράσουν είναι ζητήματα που αποφασίζουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει να μην τον ενδιαφέρει αν το αντιπυραυλικό σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα του ΝΑΤΟ. Ο κ. Ερντογάν απέρριψε τις δυτικές ανησυχίες που εκφράζονται τελευταία για τη συμφωνία της χώρας του να προμηθευτεί το σύστημα πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να λαμβάνει τα δικά της μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301017-To-NATO-strephetai-kata-Erntogan-gia-toys-S-400 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...