Το ΥΠΕΞ για την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο

Το ΥΠΕΞ για την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ για την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, για την «ειδεχθή και ανίερη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Κοπτών Χριστιανών».

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της χώρας μας στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή και ανίερη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το πρωί στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Μηνά, στην περιοχή Helwan του Καΐρου.

Η επίθεση αυτή, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της οποίας δεν σεβάστηκαν ούτε την ιερότητα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, αποτελεί δυστυχώς συνέχεια σειράς ανάλογων επιθέσεων κατά θρησκευτικών κοινοτήτων που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στην αιγυπτιακή Κυβέρνηση και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/315610-To-YPEX-gia-ten-aimatere-epithese-se-ekklesia-Kopton-CHristianon-sten-Aigypto ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...