Το Χαμόγελο του Παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου που όλοι πρέπει να στηρίξουμε!

Είναι υποχρέωσή μας αυτές τις δύσκολες ημέρες πάνω απ’ όλα να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Οι τρόποι είναι πολλοί, αρκεί η θέληση που έχουμε να μη βρίσκει ασήμαντα εμπόδια.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου αποτελεί ένα στολίδι της ευρύτερης περιοχής και δίνει την ευκαιρία σε όποιον το έχει πραγματική ανάγκη,  να βοηθήσει καθημερινώς είτε με ρούχα είτε με χρήματα είτε με τον τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος.

Το σπίτι αυτό άνοιξε την αγκαλιά του το 2012 και μέχρι σήμερα στεγάζει 13 παιδάκια ηλικίας 5-14 ετών. Το πλαισιώνει μια εξειδικευμένη ομάδα πέντε ατόμων, οι δύο εκ των οποίων είναι παιδαγωγοί, ένας εκπαιδευτικός, ένας οδηγός και ένας κοινωνικός λειτουργός. Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ημερήσιας Φροντίδας, το οίκημα παραχωρήθηκε στον οργανισμό απ’ το Δήμο Αγρινίου και έκτοτε το Χαμόγελο συνεχίζει τη λειτουργία του εδώ και πέντε χρόνια με τη βοήθεια κατά κύριο λόγο χορηγών, επιχειρήσεων, υποστηρικτών και φυσικά απλών εθελοντών. Οι δράσεις του είναι ποικίλες με επισκέψεις, μπαζάρ εορταστικά (χριστουγεννιάτικα), καλοκαιρινά και ακόμη αρκετές δράσεις του Οργανισμού.

Ο καθένας μπορεί να το επισκεφθεί και να βοηθήσει με τον τρόπο του. Πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες απ’ τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, καθώς ο Οργανισμός πάνω απ’ όλα προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών και αντιμετωπίζει καθημερινά τους προβλήματα.

Ως γνωστόν το Χαμόγελο του Παιδιού δημιουργήθηκε απ’ τον Κώστα Γιαννόπουλο, προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιου του Ανδρέα, που έφυγε απ’ τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 10 ετών. Φέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια απ’ την ίδρυση του Οργανισμού! Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για να κρατηθεί το Χαμόγελο όρθιο έπειτα από τεράστιες δυσκολίες. Τρανό παράδειγμα πριν μερικούς μήνες ο επιχειρηματίας κύριος Δημήτρης Νικολούζος διέθεσε το ποσό των 70.335,24 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ για να μη κλείσει το σπίτι αυτό των  πολλών αθώων ψυχών που έχουν βρει εκεί στέγη και φροντίδα τόσα χρόνια. Κάτι το οποίο θα ήταν πλήγμα. Όμως ο κος Νικολούζος δεν υπολόγισε τίποτα..

Όπως και να’ χει εμείς θα πρέπει να είμαστε αρωγοί δίπλα σε αυτές τις μικρές ψυχές και να κάνουμε το Χαμόγελο ακόμη μεγαλύτερο! Όποιος θέλει να επισκεφθεί το Χαμόγελο του Παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, η διεύθυνση είναι “Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυβίων Δήμου Αγρινίου 30100 ” . Τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2641095473 .

Έστω κι η παραμικρή αντιμετώπιση είναι σημαντική . Αξίζει να ασχοληθούμε..

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...