Το μαύρο ταμείο του Αγίου Όρους

Το μαύρο ταμείο του Αγίου Όρους

Στο στόχαστρο των Αμερικανών – Για εξαγορές βουλευτών και Μητροπολιτών

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ταμείο του πανίσχυρου ρωσικού λόμπι στο Άγιο Όρος βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontranews οι Αμερικανοί επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν μια σειρά από εταιρείες στην Κύπρο που τροφοδοτούνται με κεφάλαια Ρώσων ολιγαρχών στις οποίες διαχειριστές εμφανίζονται δύο στενοί συνεργάτες ηγουμένων του Αγίου Όρους.

Παράλληλα ερευνούν τις περίεργες χρηματοδοτήσεις μοναστηριών του Αγίου Όρους από Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρωσία.

Η εκτίμηση που διατυπώνουν παράγοντες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι ότι το Άγιο Όρος έχει εξελιχθεί σε Βατικανό της Μόσχας.

Η άλωση του Αγίου Όρους επιτεύχθηκε μέσα από τη διάθεση πακτωλού χρημάτων που προέχονταν από τα μαύρα κονδύλια του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Καθοριστική ήταν και η οικονομική στήριξη από Ρώσους ολιγάρχες οι οποίοι χρηματοδοτούν τη ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα και σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη.

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που χρηματοδοτούν όλα τα ακροδεξιά αντισυστημικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι το διευθυντήριο του Αγίου Όρους έχει εξαγοράσει Μητροπολίτες, βουλευτές και κρατικούς αξιωματούχους. Άλλωστε οι βουλευτές προσέγγισαν και τους πρότειναν να ανεξαρτητοποιηθούν φαίνεται ότι είχαν για πολλά χρόνια προνομιακούς δεσμούς με το πανίσχυρο ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους.

Η επιχείρηση αποστασίας απέτυχε γιατί ενεπλάκησαν δύο Ρώσοι κατάσκοποι που καλύπτονταν από διπλωματική ασυλία οι οποίοι πίεζαν τους ηγούμενους για γρήγορα αποτελέσματα στην εξαγορά βουλευτών προκειμένου να προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα πριν περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια.

Η δραστηριότητα των Ρώσων πρακτόρων είχε εντοπιστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει την απέλασή τους, να αποκαλυφθεί το σχέδιο αποσταθεροποίησης και να παγώσουν οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών. Οι Αμερικανοί επιχειρούν τώρα να αποδομήσουν το ρωσικό λόμπι στο Άγιο Όρος. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η έρευνα για τα οικονομικά διαφόρων μοναστηριών και των λογαριασμών που διαθέτουν σε κυπριακές εταιρείες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη για την κατάσταση ενώ δύο εβδομάδες πριν είχε προηγηθεί η επίσκεψη κλιμακίων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κλονιστούν οι σχέσεις της με την Ρωσία το σχέδιο αποσταθεροποίησης δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο.

Αντιθέτως θα διερευνηθεί με κάθε τρόπο η απόπειρα εξαγοράς βουλευτών ενώ ήδη βρίσκεται σε επιτήρηση το λεγόμενο διευθυντήριο του Αγίου Όρους που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Πούτιν.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337265-To-mayro-tameio-toy-Agioy-Oroys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...