Το ξέσπασμα της αδελφής του Μιχάλη Ασλάνη

Το ξέσπασμα της αδελφής του Μιχάλη Ασλάνη

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, η αδελφή του αγαπημένου σχεδιαστή, Ειρήνη, ξεσπά. «Δεν μας έδωσαν ούτε το ρολόι του ούτε τα γυαλιά του για να τον θυμόμαστε… Άδειασαν τα πάντα και αποσφράγισαν το σπίτι χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Ο Μιχάλης όμως από εκεί που είναι τα βλέπει όλα», λέει στην Espresso.

Η φωνή της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται πικραμένη. «Στο μυαλό μου πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο “γιατί”» λέει και λυγίζει. Ο πόνος της μεγάλος και ο καημός της για το πόσο άδικα «έφυγε» ο αδελφός της, ακόμα μεγαλύτερος. Στο πατρικό τους σπίτι στην Εύβοια, όπου μένει η οικογένεια του Μιχάλη, τίποτα δεν θυμίζει τις εποχές που ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας επισκεπτόταν τους συγγενείς του και πάντα με χαμόγελο θυμόταν τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τις αδελφές του, αλλά και τα πολυαγαπημένα του ανίψια.

«Παιδί μου, τον ξέχασαν όλοι οι επώνυμοι φίλοι του και το λέω με πολύ πόνο αυτό. Μετά την κηδεία δεν πήρε ούτε ένας τηλέφωνο να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά, αν θέλουμε κάτι. Εμείς χάσαμε το στήριγμά μας και αμέσως μόλις “έφυγε” εκείνος χάθηκαν και όλοι οι λεγόμενοι φίλοι του» τονίζει η Ειρήνη Ασλάνη, με την οποία ο Μιχάλης είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, καθώς ήταν πολύ κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

«Ευτυχώς ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ και δεν θα τον ξεχάσει. Γιατί ο Μιχάλης έκανε πολλά καλά σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό του το αναγνωρίζουν όσοι τον γνώρισαν» προσθέτει.

Όταν την ρωτούν πώς νιώθει σήμερα, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, απαντά κλαίγοντας: «Πώς να νιώθω, αγόρι μου; Εχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και τότε που “έφυγε”. Από τη μία, νιώθω ότι δεν έχει “φύγει” και ότι κάπου βρίσκεται και θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας και, από την άλλη, νιώθω μεγάλο πόνο και καημό που “έφυγε” τόσο άδικα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν πήραμε ούτε ένα από τα προσωπικά του αντικείμενα»

Αναφορικά με τον προσωπικό «θησαυρό» αναμνήσεων του Έλληνα σχεδιαστή, αντικείμενα του οποίου έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μέλη της οικογένειάς του, λέει «Παιδί μου, εξαφανίστηκαν όλα τα πράγματά του μέσα από το σπίτι. Ούτε τα γυαλιά του ούτε το ρολόι του, τίποτα δεν πήραμε για να έχουμε κάτι δικό του να τον θυμόμαστε…» .

Την ημέρα που ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός από την οικονόμο του μέσα στο σπίτι του στην οδό Σκουφά, βάσει νόμου, το σπίτι σφραγίστηκε από την Εισαγγελία με σκοπό να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του.

«Όταν αποσφραγίστηκε όμως το σπίτι, δεν μας ειδοποίησαν να παρευρεθούμε ως συγγενείς του για να πάρουμε τουλάχιστον τα προσωπικά του αντικείμενα» αναφέρει με σπαρακτική φωνή η μεγαλύτερη εκ των τριών αδελφών του Μιχάλη Ασλάνη. «Μέσα εκεί υπήρχαν και πολλά φορέματα που είχε ο αδελφός μας. Δεν βρήκαμε τίποτα».

Ερωτηθείσα αν θα κινηθεί δικαστικώς απαντά: «Οχι, όχι. Εμείς αποποιηθήκαμε και την περιουσία του Μιχάλη. Είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι για να κάνουμε τέτοια. Ο Μιχάλης από εκεί πάνω βλέπει τα πάντα» .

Καταλήγοντας η Ειρήνη Ασλάνη επισημαίνει: «Παιδί μου, όλος ο κόσμος τον θυμάται, γιατί ο αδελφός μου είχε καλή ψυχή. Πολύ καλή ψυχή και βοηθούσε πολύ κόσμο. Οι επώνυμοι τον ξέχασαν μόνο».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/329379-To-xespasma-tes-adelphes-toy-Michale-Aslane ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...