Το παιχνίδι μόλις άρχισε …

Το παιχνίδι μόλις άρχισε …

Η Τουρκία μπορεί να αναγκασθεί να προχωρήσει σε έλεγχο κεφαλαίων (capital controls) και άλλα παρόμοια μέτρα προκειμένου να περισώσει ξένο συνάλλαγμα και καταθέσεις, δηλαδή τις τράπεζες της. Ο οικονομικός πόλεμος κατά της Τουρκίας λόγω της πολιτικής του Ερντογάν είναι δεδομένος, αν και τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία ήταν εμφανή εδώ και πολύ καιρό (γινότανε συζήτηση για… υπερθέρμανση, δηλαδή για φούσκες). Τα αντίμετρα κατά των εισαγωγών από τις ΗΠΑ και το μποϋκοτάζ κατά των …iPhones που εξήγγειλε ο ίδιος ο Ερντογάν δεν μπορούν να ισοφαρίσουν το κακό που έχει πάθει η Τουρκία εξαιτίας της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ. Και, όπως είχαμε προβλέψει, δεν μπορεί να βρει βοήθεια ούτε από τη Ρωσία ούτε από την Κίνα, ούτε και από το Ιράν.
Ο Ερντογάν είναι πρακτικά μόνος του στον οικονομικό πόλεμο που του έχει κηρύξει ο Τράμπ και αθόρυβα (όπως φαίνεται) και οι ευρωπαίοι, αν και οι τελευταίοι φοβούνται για κάποιες τράπεζες τους που είναι εκτεθειμένες σε τουρκικά ομόλογα.
Η Ελλάδα δεν θέλει μια αποσταθεροποιημένη Τουρκία, θα επιδιώξει όμως να αξιοποιήσει την νέα ισορροπία που δημιουργείται, κυρίως για θέματα γεωπολιτικά. Το παιχνίδι μόλις αρχίζει…

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/340005-To-paichnidi-molis-archise ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...