Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους κήρυξε το Ιράν

Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους κήρυξε το Ιράν

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος στην κρατική τηλεόραση, κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Και ο Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ανακοινώνοντας το τέλος της δράσης της τζιχαντιστικής ομάδας στη Συρία και το Ιράκ σε μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της φρουράς, Sepah News.

Σε αυτή την ανακοίνωση ο στρατηγός ευχαρίστησε επίσης τη συμμαχική δύναμη, Χεζμπολάχ -τη λιβανική ένοπλη ομάδα- για τον «αποφασιστικό» ρόλο της στη μάχη κατά της οργάνωσης.

Οι ιρανικές πολιτοφυλακές βοηθούν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2014 τόσο στον πόλεμο κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης όσο και κατά των εξτρεμιστών. Τουλάχιστον 1.000 Ιρανοί μαχητές, ορισμένοι εκ των οποίων Αφγανοί μετανάστες που στρατεύτηκαν εθελοντικά, υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στο Ιράκ, οι σιιτικές πολιτοφυλακές συμμετέχουν στη συμμαχία ΗΠΑ και ιρακινής κυβέρνησης, που εκδίωξαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη τον Ιούνιο και έχουν σχεδόν καταφέρει να εξαφανίσουν την τζιχαντιστική οργάνωση από τη χώρα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη Βηρυτό χτες το βράδυ, ο ηγέτης της Χεσμπολάχ Χασάν Νασράλαχ αποκάλυψε πως η ομάδα είναι έτοιμη να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ, μόλις η κεντρική κυβέρνηση ανακοινώσει αποφασιστική νίκη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/310554-To-telos-toy-Islamikoy-Kratoys-keryxe-to-Iran ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...