Το 2ο Γ.Ε.Λ. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Την Δευτέρα 15/1/2018 η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου,έκοψε τη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά στο χώρο του σχολείου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Τάκη Λουκόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε στους μαθητές την αξία που έχει ο χρόνος στη ζωή μας. Υπάρχει ο εργάσιμος χρόνος, ο οποίος καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο ελεύθερος χρόνος, ο οποίος διατίθεται προσωπικά από τον καθένα για ψυχαγωγία, ώστε να αισθανθεί χαρά στη ζωή και ο νεκρός χρόνος, που είναι το διάστημα μετάβασης από μια δραστηριότητα σε μιαν άλλη. Ο άνθρωπος θα πρέπει να αξιοποιεί το χρόνο εργασίας του, ώστε να εμπνέεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Ο νεκρός χρόνος θα πρέπει να αξιοποιείται, προκειμένου ο άνθρωπος να ξεκουράζεται.

Ο ελεύθερος θα πρέπει να διατίθεται για ψυχαγωγία. Η ζωή μας πρέπει να έχει προοπτική με στόχο την έμπνευση όπως γίνεται με τον ποιητή και τον καλλιτέχνη. Ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν έμπνευση για δουλειά και η όποια προσπάθεια τους να γίνεται με χαρά

Τους κάλεσε δε να έχουν έρωτα για τη γνώση και αγάπη για τον άνθρωπο με ελευθερία γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούν στην υποδούλωση και την αναρχία. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους και καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ΄ τάξης, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η βαθειά κρίση αξιών, που περνά ο τόπος, θα ξεπεραστεί με τη βοήθεια τηςπαιδείας και οι μαθητές είναι εκείνοι οι οποίοι θα συμβάλουν για την υπέρβαση της κρίσης με τη συμβολή των γραμμάτων. Κλείνοντας ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και ειδικά στους μαθητές της Γ΄ τάξης επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο μαθητής της Γ΄τάξης Κατσιγιάννης Παναγιώτης του Σωτηρίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...