Το “deal” του αιώνα – Η Disney αγόρασε την 21st Century Fox για 52,4 δισεκατομμύρια!

Το “deal” του αιώνα – Η Disney αγόρασε την 21st Century Fox για 52,4 δισεκατομμύρια!

“Σεισμό” στον κινηματογραφικό κόσμο έφερε η ολοκλήρωση της εξαγοράς της 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ από την Walt Disney, έναντι του ποσού των 52,4 δις. Η αμερικανική επιχείρηση που ξεκίνησε με κινούμενα σχέδια, πλέον σπάει κάθε χρόνο το ρεκόρ τζίρου στις παγκόσμιες προβολές ταινιών και σιγά -σιγά, κατακτά το Χόλιγουντ.

Πλέον, η Disney θα έχει όλο τον έλεγχο σε χιτ franchises όπως οι X-Men της Marvel και στο “Star Wars: Α New Hope”, που είχε κυκλοφορήσει η Fox. H συμφωνία δίνει επίσης στην Disney το μεγαλύτερο κομμάτι ελέγχου του Hulu σε συνδυασμό με το κομμάτι μεριδίου που ήδη είχε. Τηλεοπτικά, η Disney αποκτάει τώρα τα κανάλια του National Geographic, καθώς και τα δίκτυα του FX. Η συμφωνία αφορά στην αγορά των studios, τις τηλεοπτικές παραγωγές, το καλωδιακό δίκτυο του Fox, αλλά και το μερίδιο της εταιρείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Στην κατόχή της, περνούν γίγαντες της ψυχαγωγίας όπως το ABC, ESPN, Pixar, οι ήρωες της Marvel και περισσότερο Star Wars.

Παράλληλα η Disney αναλαμβάνει και τα χρέη της 21st Century Fox που ανέρχονται στο ποσό των 13,7 δις δολαρίων.

Οεπικεφαλής της Disney, Bob Iger, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας επισήμανε ότι η Walt Disney Co. απέκτησε την Fox για 66,1 δις δολάρια, από τα οποία τα 13,7 είναι τα χρέη. “Η απόκτηση αυτής της αστρικής συλλογής από εταιρείες της 21st Century Fox αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη απαίτηση των καταναλωτών για ποικιλία στις εμπειρίες διασκέδασης που είναι περισσότερο συναρπαστικές, προσβάσιμες και βολικές από ποτέ. Είναι τιμή μας και είμαστε ευγνώμων που ο Rupert Murdoch μας εμπιστεύτηκε με το μέλλον των εταιρειών που ξόδεψε μια ολόκληρη ζωή για να χτίσει, και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την μοναδική ευκαιρία που αυξάνει το portfolio μας από αγαπημένα franchise και υλικό”, τόνισε.

Από την πλευρά της Fox, ο Rupert Murdoch, δήλωσε ότι “είμαστε πραγματικά περήφανοι για όλα όσα χτίσαμε στην 21st Century Fox, και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο συνδυασμός με την Disney θα ξεκλειδώσει ακόμα περισσότερη αξία για όσους έχουν μερίδιο στις εταιρείες καθώς η νέα Disney συνεχίζει να χτίζει τον δρόμο στο τι είναι συναρπαστικό και την δυναμική της βιομηχανίας. Επιπλέον, είμαι πεπεισμένος ότι κάτω από την ηγεσία του Bob Iger, θα έχουμε μια από τις πιο σπουδαίες εταιρείες του κόσμου”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313730-To-deal-toy-aiona-E-Disney-agorase-ten-21st-Century-Fox-gia-52-4-disekatommyria ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...