Το ECU-On-The-Road έρχεται στην Αθήνα με τριήμερο προβολών

Το ECU-On-The-Road έρχεται στην Αθήνα με τριήμερο προβολών

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Το ÉCU-On-The-Road συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία του με ένα τριήμερο προβολών στην Αθήνα. ÉCU – Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου επιλέγει και προβάλει μερικές από τις καλύτερες ταινίες ανεξάρτητης παραγωγής από όλο τον κόσμο, στην Αθήνα, από τις 30 Αυγούστου έως την 1η του Σεπτέμβρη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην υπαίθρια αυλή του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ – σημείο Πολιτισμού, στο Γκάζι, Τετάρτη με Παρασκευή, από τις 20:45 μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο.

Οι 27 ταινίες αποτελούν ένα εκλεκτικό και διασκεδαστικό μείγμα από βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, animation, μυθοπλασίας, φοιτητικές και πειραματικές ταινίες και προέρχονται 16 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους θα προβληθούν και οι ελληνικές συμμετοχές του ECU, το μουσικό βίντεο BACK ON MY FEET του Theo Papadoulakis και η ταινία κινουμένων σχεδίων DRAG ME του Νίκου Κέλλη. Θα προβληθεί επίσης η βραβευμένη ταινία CUBS (Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Ανεξάρτητης παραγωγής 2017) σε σκηνοθεσία της Nanna Kristín Magnúsdóttir.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να επιστρέψουμε στην Αθήνα με το ÉCU-On-The-Road», δηλώνει ο Scott Hillier, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ. «Οι Έλληνες ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές έχουν υποστηρίξει και συμμετέχει στα 12 χρόνια που υπάρχει το Φεστιβάλ, ενώ έχουν κερδίσει και πολλές διακρίσεις στο ÉCU. Οι ελληνικές συμμετοχές που έχουν παιχτεί στο Φεστιβάλ μας στο Παρίσι, μαγεύουν και εντυπωσιάζουν το κοινό μας. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με το ελληνικό κοινό σε αυτές τις βραδιές προβολών στην Αθήνα».

Για το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για το πως να παρευρεθείτε στις προβολές, δείτε στοκαι στο

Από το 2006, το ÉCU – The European Independent Film Festival ανακαλύπτει, προβάλλει και προωθεί τις καλύτερες παγκόσμια ταινίες ανεξάρτητης παραγωγής.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ÉCU πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη στο Παρίσι. Για να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε αυτό το ταξίδι της ανεξάρτητης δημιουργικότητας ακολουθήστε μας στα Facebook, Twitter και Instagram.

Πού:

Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 210 3412313

Προβολές:
Τετάρτη 30 Αυγούστου
Πέμπτη 31 Αυγούστου
Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου

Ώρα: απο τις  20:45 έως τα μεσάνυχτα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/298305-To-ECU-On-The-Road-erchetai-sten-Athena-me-triemero-probolon ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...