Τρίκορφο – Πινακάδες: Θυρανοίξια στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής και εγκαίνια στον χώρο δημιουργίας μαρμελάδων “Evlogia”.Φωτο-Βίντεο

Την Τρίτη , 17 Ιουλίου , έγιναν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Θυρανοίξια στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στο Κτήμα Πινακάδες στο Τρίκορφο Ναυπακτίας.
Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.
Την όλη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας», το οποίο εψάλει από τον αρχιερέα, τον λοιπό κλήρο και τους ψάλτες. Ανοίχτηκαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Λύτρας , ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κοτρωνιάς , ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Κοτσανάς , ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Μπουλές, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπόκας καθώς εργαζόμενοι και φίλοι του ιδιοκτήτη του «Κτήμα Πινακάδες» Αντώνη Ποταμίτη.

Αμέσως μετά τα Θυρανοίξια στο Εκκλησάκι ακολούθησαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός στον υπερσύγχρονο χώρο δημιουργίας χειροποίητων μαρμελάδων «Evlogia» που πρόσφατα ξεκίνησε την λειτουργία του έχοντας ως αρχή την δημιουργία μαρμελάδων μόνο από φρούτα , χωρίς πολτό και πουρέ φρούτων , χωρίς πηκτίνες και χρωστικές και φυσικά χωρίς προσθήκης ζάχαρης και συντηρητικών.
Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν αυτή η μέρα για τον κ. Αντώνη Ποταμίτη που ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου . Στην ομιλία του ανέλυσε την αξια του έργου και τι έχει προσφέρει στην περιοχή καθως και την φιλοσοφια του project για να δημιουργήσει επιχειρηματικές μονάδες στη θέση Πινακάδες στο Τρίκορφο Ναυπακτίας. Ο κ. Ποταμίτης τελος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο που έκανε τα θυρανοίξια στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής και τα εγκαίνια στον υπερσύγχρονο χώρο δημιουργίας μαρμελάδων «Evlogia» , τον Δημαρχο Ναυπακτίας , τον αντιπεριφεριεάρχη και αντιδημαρχους, τον διοικητη Πυροσβεστικης Αιτωλοακαρνανιας καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην σημαντική αυτή ημέρα για εκείνον και την οικογένεια του στο Αγρόκτημα Πινακάδες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Βίντεο και φωτογραφίες  από τα Θυρανοίξια

Βίντεο και φωτογραφίες  από τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου χώρου δημιουργίας μαρμελάδων «Evlogia»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...