Τραγωδία στην Τουρκία: Πνίγηκαν εννέα πρόσφυγες – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Τραγωδία στην Τουρκία: Πνίγηκαν εννέα πρόσφυγες – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Τραγική κατάληξη είχαν εννέα πρόσφυγες που προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Αττάλειας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοιχτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Έξι παιδιά και μία γυναίκα πνίγηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.

Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015. Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016.

Όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333664-Tragodia-sten-Toyrkia-Pnigekan-ennea-prosphyges-Anamesa-toys-exi-paidia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...