Τραμπ: Δεν θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους πριν τον Νοέμβριο

Τραμπ: Δεν θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους πριν τον Νοέμβριο

Την πιθανότητα να μην ενσκήψει ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ εξαιτίας της διένεξης στην οποία έχει εμπλακεί με το Κογκρέσο με αφορμή τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα με το Μεξικό παρά μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου, δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι έχει πλέον πειστεί πως εάν συνέβαινε το περιλάλητο shutdown, αυτό θα έπληττε τις πιθανότητες των ρεπουμπλικάνων που είναι υποψήφιοι για έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει επανειλημμένα να αφήσει τις περισσότερες υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους να αναστείλουν τη λειτουργία τους την 30ή Σεπτεμβρίου, όταν εξαντληθούν τα διαθέσιμα κονδύλια, εάν το αμερικανικό Κογκρέσο δεν προβλέψει επαρκή χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει.

Ωστόσο στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε πριν από μια συγκέντρωση στη Μοντάνα, άφησε να εννοηθεί πως θα υπαναχωρήσει.

«Πιθανότατα δεν θα το κάνω αυτό. Αλλά θα το κάνουμε αμέσως μετά τις εκλογές», είπε ο Τραμπ.

“Αν επαφιόταν σε μένα, θα έκλεινα την κυβέρνηση για να λάβω εγγυήσεις για την ασφάλεια των συνόρων», επέμεινε. «Αλλά δεν θέλω να κάνω τίποτα που θα μας έπληττε ή θα μπορούσε να μας πλήξει, διότι έχω την αίσθηση ότι οι ρεπουμπλικάνοι θα τα πάνε πολύ καλά στις ενδιάμεσες εκλογές”, πρόσθεσε.

Διακυβεύεται ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας από το GOP στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, που χαρακτηρίζονται άτυπο δημοψήφισμα για τον Τραμπ.

Ο Τραμπ αναφερόταν συνεχώς στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016 και συνέχισε να λέει αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι θα οικοδομούσε τείχος στα νότια σύνορα της χώρας, το κόστος για το οποίο θα καλυπτόταν από το μεξικανικό δημόσιο — η κυβέρνηση του Μεξικού όμως απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Κατόπιν ο Τραμπ στράφηκε στο Κογκρέσο, απαιτώντας χρηματοδότηση ύψους 25 δισεκατομμυρίων για το έργο αυτό, καθώς και την ικανοποίηση διαφόρων άλλων απαιτήσεών του ως προς τη διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ και το Κογκρέσο απέτρεψαν την αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους τον Μάρτιο, όταν εγκρίθηκε σχέδιο νόμου που προέβλεπε δαπάνες 1,3 τρισεκ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση του δημοσίου των ΗΠΑ ως την 30ή Σεπτεμβρίου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/341741-Tramp-Den-tha-yparxei-anastole-leitoyrgias-toy-omospondiakoy-kratoys-prin-ton-Noembrio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...