Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση στη Β. Κορέα

Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση στη Β. Κορέα

«Θα είναι καταστροφική»

Απειλές κατά της Β. Κορέας εξαπέλυσε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ αντιδρώντας στα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δευτερεύουσα επιλογή, που δεν είναι αυτή που προτιμούμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. «Αλλά αν ακολουθήσουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή. Αν αναγκαστούμε, θα την ακολουθήσουμε».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Τραμπ έριξε ξανά νερό στον μύλο της λεκτικής κόντρας του με την Πιονγιάνγκ. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ρι Γιονγκ-χο, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του και προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να καταρρίπτει αμερικανικά βομβαρδιστικά ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της.  

«Ενεργεί πολύ άσχημα και λέει πράγματα που ποτέ δεν θα έπρεπε να ειπωθούν. Εμείς απλά απαντάμε», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Η Β. Κορέα είναι μία κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και 25 χρόνια. Πολλές προηγούμενες διοικήσεις μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν πολύ πιο εύκολα, αλλά μου άφησαν ένα χάος. Ομως, θα το τακτοποιήσω αυτό το χάος», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302892-Tramp-Eimaste-etoimoi-gia-stratiotike-drase-ste-B-Korea ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...