Τραμπ: Κίνα και Ρωσία, απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Τραμπ: Κίνα και Ρωσία, απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης, ότι οι χώρες που είναι «αντίπαλες» των ΗΠΑ, «όπως η Κίνα και η Ρωσία», απειλούν «τα συμφέροντά μας, την οικονομία μας και τις αξίες μας», κρίνοντας πως απέναντί τους, «η αδυναμία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τη σύγκρουση».

Για να εξασφαλιστεί «η ισχύς» της Ουάσινγκτον, ο Τραμπ απαίτησε από τα μέλη του Κογκρέσου να εγκρίνουν τις πιστώσεις που θεωρεί απαραίτητες για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως για να «εκσυγχρονιστεί και να ανασυνταχτεί το πυρηνικό μας οπλοστάσιο» ώστε να «καταστεί τόσο ισχυρό που θα αποτρέπει οποιαδήποτε επίθεση».

Ο Τραμπ προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης –η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο– εναντίον του «εφησυχασμού» και των «παραχωρήσεων» έναντι της Βόρειας Κορέας, διαμηνύοντας ότι δεν θα «επαναλάβει τα λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν σε αυτή την πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

«Η επικίνδυνη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας για να αποκτήσει (βαλλιστικούς) πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπεί σε μια απειλή για την επικράτειά μας. Διεξάγουμε μια εκστρατεία (άσκησης της) μέγιστης πίεσης για να αποφύγουμε το να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος ενώπιον των Αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι η χώρα του στέκει «στο πλευρό του ιρανικού λαού στον θαρραλέο αγώνα του για την ελευθερία», αναφερόμενος στις πολυήμερες διαδηλώσεις και τα αιματηρά επεισόδια που συγκλόνισαν πρόσφατα την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

«Όταν ο ιρανικός λαός ξεσηκώνεται εναντίον των εγκλημάτων της διεφθαρμένης δικτατορίας του, δεν θα μένω σιωπηλός», είπε ο Τραμπ, απαιτώντας ταυτόχρονα ξανά από τα μέλη του Κογκρέσου να «επιλύσουν τα θεμελιώδη προβλήματα της καταστροφικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319589-Tramp-Kina-kai-Rosia-apeile-gia-ta-sympheronta-ton-EPA ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...