Τρεις νεκροί στην Ταϊλάνδη από έκρηξη βόμβας

Τρεις νεκροί στην Ταϊλάνδη από έκρηξη βόμβας

Ταϊλάνδη

Από έκρηξη βόμβας σε αγορά στη νότια Ταϊλάνδη, όπου ο ανταρτοπόλεμος των μουσουλμάνων αυτονομιστών συνεχίζεται, σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας τρεις άνθρωποι.

Η βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο, εξερράγη στην αγορά της Πιμοντσάι, στο κέντρο της επαρχίας Γιάλα. Η έκρηξη είχε επίσης αποτέλεσμα να υποστούν ελαφρά τραύματα 24 άνθρωποι, σύμφωνα με στέλεχος νοσοκομείου της περιοχής. «Όλοι οι τραυματίες είναι βουδιστές», ενώ από τους τρεις νεκρούς, οι δύο ήταν βουδιστές και ο τρίτος μουσουλμάνος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ύποπτοι στάθμευσαν το μοτοποδήλατο απέναντι σε έναν πάγκο που πουλούσε χοιρινό δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη», ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ανέλαβε να ηγηθεί της έρευνας. Το στοιχείο αυτό αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για επίθεση μουσουλμάνων αυτονομιστών, καθώς μόνο οι βουδιστές, που αποτελούν μειονότητα στον λεγόμενο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης, καταναλώνουν χοιρινό κρέας.

Το 2017, η εξέγερση των μουσουλμάνων αυτονομιστών στον απώτερο νότο της Ταϊλάνδης, η οποία είχε ξεσπάσει το 2004, στοίχισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318385-Treis-nekroi-sten-Tailande-apo-ekrexe-bombas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...